Brick Award 14 Architecture Talks, trophies
Wienerberger jobs

Dobitniki Wienerberger Brick Award nagrade

Od leta 2004 se podeljuje Wienerberger nagrada Brick Award za posebne dosežke v arhitekturi, pri kateri se koristi opeka. Nagrada se podeljuje vsaki dve leti, ko se za nagrado prijavijo projekti iz vsega sveta. Zatem se neodvisni novinarji, arhitekti in kritiki na področju arhitekture odločijo za 50 projektov, ki se podelijo v različne kategorije, kjer je na koncu zmagovalec samo eden.

Nominacije predstavlja mednarodna žirija priznanih arhitektov, ki izberejo zmagovalce iz posameznih kategorij in dobitnike glavne nagrade. Med člani žirije so bili zmagovalci arhitektov Pritzkerjevih nagrad 2012, Wang Shu, Laura Andreini, Mies van der Rohe, finalist iz leta 2015, Jonathan Sergison in Anne Kaestle, ki je bila dobitnica nagrade leta 2016.

Zmagovalci nagrade Wienerberger Brick Award so razglašeni vsaki dve leti na podelitvi nagrad, predstavljeni pa so tudi v knjigi Brick Book, ki izide vsako drugo leto.

Prvo nagrado Wienerberger Brick Award 2004 je osvojila Josefa Pleskota s Češke s svojim izjemnim projektom rešitve prehoda za pešce v parku dvorca. Leta kasneje so glavne nagrade prejele Madžarska, Nemčija, Lihtenštajn, Južna Afrika, Tajska, Avstrija in Španija. Na zadnji nagradi Wienerberger Brick Award leta 2018 je bila nagrada podeljena arhitektom iz Združenega kraljestva in Švice.

Nagrada

Lepo je biti zmagovalec. Poleg časti in prestiža, nagrajeni projekti Wienerberger Brick Award, prejmejo tudi denarno nagrado. Leta 2020 bo denarna nagrada znašala 5.000 evrov za vsakega zmagovalca določene kategorije in 7.000 evrov za glavno nagrado (vključno z zmagovalcem določene kategorije). Zmagovalec glavne nagrade je izbran iz skupine zmagovalcev vsake kategorije.

Najnovejše informacije o nagradah  Brick Award lahko preverite na omrežjih Facebook in Twitter.

Architects working in their office

Prijava na novice

Naše novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in vse informacije boste prejemali direktno na vaš elektronski naslov.