Linije proizvoda za savršen dom!

JUPITER - strešnik velikega formata idealen za vsako streho

Jupiter je estetsko lep strešnik, ki ga odlikuje vrhunska kakovost in s katero skrbi za ugodno klimo.

  • Veliki format – 10 kos/m²
  • Enostavna, hitra in ekonomična postavitev
  • Izvrstna rešitev za obnove in novogradnje
  • Celosten sistem dodatne opreme
  • 33 let garancije

 

Jupiter je strešnik velikih dimenzij, s katerim je prekrivanje strehe hitro in enostavno opravilo. Poleg tega omogoča drsno letvanje.

Zanj sta značilna dva vzporedna žleba, ki sta ločena s sredinskim grebenom. S tem se doseže varna zaščita pred močnim dežjem ali snežnim metežem. Strešnik je odličen za uporabo na tradicionalnih in modernih gradnjah. Pisana struktura površine strešnika daje strehi klasičen, a vendar eleganten videz.

Jupiter 1/2

Po krovskih pravilih in zaradi višje zaščite pred dežjem se priporoča prekrivanje strehe s preklopom (na polovico strešnika). To omogoča polovični fazonski element strešnika. Odvisno od širine strehe se v vsako drugo vrsto vstavita dva polovična strešnika ali pa po eden v vsako vrsto. Tako je mogoče menjati širino strehe in se izogniti rezanju strešnikov na robovih strehe.

Jupiter zračnik

Vsaka streha mora imeti zračenje, skladno s pravili. Temperatura zraka pod kritino je 3- do 4-krat višja od zunanje temperature. Hiter pretok vročega in vlažnega zraka je ključen in zelo pomemben za dobro mikroklimo v podstrešnem stanovanju ter za dolgotrajnost strešne konstrukcije in pokrova. Zračnik je eden izmed najpogostejših načinov za odzračevanje strehe in podstrešja. Odzračevanje strehe se meri v površini preseka izhoda zraka, kar pri Jupiter zračniku znaša 25 cm2. Minimalna poraba zračnikov na strehi je 2 kosa po tekočem metru slemena in grebena.

Jupiter krajnik

Najboljša konstrukcijska rešitev za bočni zaključek strehe je Jupiter krajnik ustrezno robno območje. Bočni preklop krajnika je idealna zaščita pred vremenskimi vplivi.

Razpoložljive barve

Natur: naravno rdeča

Natur Color:  rdeča, bakreno rdeča, črna, temno siva

Color+: črna, rdeča