San Bernardo Chapel with clay blocks; Brick Award 2018 Special Prize Winner Category "Sharing Public Spaces"; Nicolás Campodonico Estudio; Photo: Nicolás Esteban Campodonico
Wienerberger jobs

Natečaj za Wienerberger Brick Award

Široka uporaba opeke, vse od zidu, strehe in fasade, ki se kaže v nenavadnih oblikah. Posebno je pomembno, da se objekt lepo vključuje v prostor in da je zagotovljena učinkovita poraba energije.

Wienerberger nagrada Brick Award

Skoraj vsakdo ve, da je opeka eden najstarejših in najbolj trajnih gradbenih materialov v človeški zgodovini z neštetimi možnostmi in odlično energetsko učinkovitostjo. V natečaju je ta gradbeni material postavljen v središče pozornosti, ki kaže, kako razburljiva, izvrstna in sodobna arhitektura je lahko opeka.

Široka paleta aplikacij sega od gradbenih rešitev, kjer se uporabljajo klasični opečni bloki, fasadne opeke in strešniki, do kreativne uporabe keramičnih ploščic in keramičnih fasadnih plošč. Poseben poudarek je na naravnem prilagajanju okolju, učinkoviti rabi energije, virov in prostora, značaju ter kakovosti samega objekta in osvetlitve.

Brick Award je neodvisna nagrada; uporaba Wienerberger izdelkov ni odločilen dejavnik za sodelovanje.

Natečaj poteka vsaki dve leti. Od vseh prijav po svetu bo neodvisna žirija arhitekturnih novinarjev in kritikov omejila izbiro na skupno 50 projektov, nominiranih za Wienerberger Brick Award v različnih kategorijah. Po tem bo žirija arhitektov izbrala zmagovalce posameznih kategorij in en projekt, ki bo osvojil glavno nagrado. Vseh 50 nominiranih projektov, vključno z risbami, bo objavljenih v priloženi publikaciji Brick Book.

 

"Ko govorimo o opeki, ljudje mislijo, da govorimo o tradiciji, lahko pa najdete veliko opečnih stavb z novim, sodobnim pristopom, ki vam daje nov pomen in nov videz, odvisno od tega, kako inovativni ste."

                        Wang Shu, arhitekt in dobitnik Pritzkerove nagrade
                        Član žirije za nagradu Wienerberger Brick 2014 

Architects working in their office

Prijava na novice

Naše novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in vse informacije boste prejemali direktno na vaš elektronski naslov.