Wienerberger Slovenija poslovni prostori
Wienerberger Slovenija poslovni prostori

Wienerberger Slovenija

Wienerberger Slovenija zaposluje skoraj 130 ljudi. Sedež podjetja je v Borecih,  9242 Križevci pri Ljutomeru. Prozvodnja zidne opeke poteka v Ormožu, proizvodnja strešne kritine v Križevcih, v Lukavcih pa imamo proizvodno enoto za pripravo engob in glazur za površinsko obdelavo strešnikov, za celotno skupino. 

Wienerberger Slovenija skupaj z Wienerberger Hrvaško predstavlja regijo Wienerberger Adriatic, ki je sestavni del poslovne enote Wienerberger Building Solutions Region East.

Proizvajamo trajnostne gradbene materiale in celovite sistemske rešitve za boljšo kvaliteto življenja. Stremimo k stalnemu razvoju sistem in proizvodov, ki racionalizirajo porabo energije pri čemer uporabljamo naravne materiale in tehnologijo, brez škodljivih vplivov na okolje. Svojo prihodnost gradimo na trdnih temeljih izkušenj in znanj, ki so plod dolgoletnega delovanja in tradicije podjetja. Temelj našega poslovanja so naši zaposleni, poslovni partnerji in kupci. Kvalitetno in trajnostno želimo bogatiti in izboljševati življenjski prostor, v katerem živijo in delajo številne generacije. Želimo ga trajnostno razvijati tudi za prihodnje generacije.

Temelj našega poslovanja je proizvodnja gradbenega materiala iz gline. Wienerberger Adriatic aktivno proizvaja v petih proizvodnih enotah:  

  • dve proizvodnji enoti sta na Hrvaškem: Proizvodnja zidne opeke – Karlovac in proizvodnja strešne kritine – Đakovo,
  • in tri proizvodnje v Sloveniji - proizvodnja zidne opeke – Ormož, proizvodnja strešne kritine – Boreci in proizvodnja engob in glazur – Lukavci. 
Prijava na novice - Wienerberger

Prijava na novice

Naše novice prinašajo napomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in tekoče boste o vseh najpomembnejših dogodkih obveščeni direktno na vaš elektronski naslov.