blog wb
blog saveti

                                            DOBRODOŠLI NA WIENERBERGER BLOG :)

Prepustite se domišljiji in uživajte ob pregledu referenčnih objektov. Poiščite kriterij za svoj dom iz sanj. Raziščite kaj pomeni energetsko učinkovita gradnja in se seznanite, zakaj je glina tako želen material v svetu gradbenih materialov. 

Potresno odporna gradnja s sodobno opeko

Osnovna pravila projektiranja in gradnje

Potresi u Zagrebu i Petrinji su nas ponovo upozorili na izuzetnu važnost potresno otporne gradnje. Kako je gradnja opekom u Hrvatskoj višestoljetna tradicija, postavlja se pitanje na koji način danas graditi sigurne i potresno otporne zidane građevine.

Streha kot peta fasada

Popoln arhitekturni izraz

Glede na to, da je streha danes postala peta fasada stavbe, se od nje pričakuje veliko več kot je zagotavljanje varnosti. Streha je tako sestavni del identitete stavbe in dopolnjuje arhitekturni izraz, oziroma zagotavlja dodatno komunikacijo med arhitektom in opazovalcem.

Prihodnost se gradi premišljeno!

Inovacije so gonilo razvoja sveta

Ne samo inovacijo, ampak tudi pravo revolucijo v gradnji je prinesla opeka Porotherm Profi. Tako smo se končno znebili vsega, kar nam nikoli ni bilo všeč pri gradnji – umazanega in počasnega dela, hrupa mešalca za malto ter neurejenega gradbišča polnega vodnih luž in praznih papirnatih vreč.

Uporaba najsodobnejših tehnologij v procesu proizvodnje je garancija za energetsko učinkovito, trajnostno in inovativno opeko, ki je primerna tako za sodobne arhitekturne projekte kakor tudi za tradicionalno arhitekturo. 

Opeka: sinonim za kakovost bivanja

Prednosti, ki štejejo.

Le malo je materialov, ki jih pri gradnji doma kujemo v zvezde in ki praktično nimajo omembe vrednih slabosti.  Glina se po zaslugi svojih izjemnih lastnosti prepleta skozi vse segmente doma in se je kot trden steber arhitekture izkazala za nenadomestljiv, trajnostni material, ki bo imel pomembno vlogo tudi v prihodnje.

Za glineno opeko je dokazano, da je zdravilna, izolativna, enostavna za oblikovanje ter vsestranska: uporabna za zid, streho, fasado in okolico. Ponuja zanimive rešitve, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

Skupaj gradimo zdrav dom

Trudimo se vaše življenje narediti udobno, zdravo in prijetno.

Naša želja je, je vsak dom zdrav, varen in udobno zavetje za celo družino. Trudimo se, da skozi naše proizvode prepoznate toplino doma ter naravno in zdravo bivalno okolje, ki ga nudi opeka. Vas naj greje bližina vaših bližnjih,  prezračevanje zidov, sten in rešitve o tem, prepustite nam.

Spoznajte proizvod, ki nudi neizmerno udobje doma in ob katerem ustvarjate nepozabne spomine v objemu zdravega in ugodnega bivalnega okolja. 

Magična privlačnost opeke

Naravni proizvodi, ki dajejo poseben šarm vsakemu domu.

Prepoznate privlačnost enega od najpopularnejših gradbenih materialov, ki je v zadnjih nekaj letih postal prepoznaven detajl vsakega modernega interierja.  Mi smo moč in čar gline v opeki prepoznali, pa vi?

Opeka v arhitekturi: estetsko privlačna in moderna

Hiša Celovška

Poiščite inspiracijo ob pregledu inovativnih in modernih arhitekturnih rešitev. Začnite z enim od najbolj prepoznavnih modernih zgradb v našem okolju. Že na prvi pogled osvaja s svojim modernim dizajnom. S čudovitim povezovanjem naravnih materialov ohranja čiste, ravne linije.  še posebe jpa navduši s svojo magično, črno fasado. 

Življenje v energetsko učinkoviti hiši

e4 hiša

Koncept energetske učinkovitosti hiše v vsakodnevnem bivanju ni samo moderna smernica v gradbeništvu in arhitekturi. To je idejna celota katere prednosti odražajo sodobno uporabo naravnih materialov, v spoštljivem odnosu do narave in okolja in še večjem udobju stanovanja oziroma hiše, z občutno manjšimi finančnimi stroški. 

Povezane vsebine

Architects working in their office

Prijava na novice

Novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in novice boste prejeli na vaš e-poštni naslov.