Pravila zasebnosti

Varovanje vaše zasebnosti in vaših osebnih podatkov ja za nas pomembno, zato mu posvečamo veliko pozornosti v vseh svojih poslovnih odnosih. Zaupnost vaših osebnih podatkov spoštujemo in vedno ravnamo v skladu z določbami zakonodaje o varstvu podatkov in tem pravilnikom o zasebnosti.

1. Predmet tega pravilnika o zasebnosti

Ta Pravilnik o zasebnosti je namenjen temu, da vas seznani, kako družba Wienerberger d.o.o. uporablja osebne podatke, katere informacije o uporabnikih naših spletnih mest, spletnih aplikacij ali mobilnih platform (v nadaljevanju: spletne storitve) zbira in ocenjuje ter posledično prenaša tretjim osebam ali jih obdeluje na kakršenkoli drug način.

Ta Pravilnik o zasebnosti velja za družbo Wienerberger d.o.o.. Ne velja za spletne storitve drugih družb iz skupine ali za spletne storitve, ki jih upravljajo tretje osebe.

2. Zbiranje informacij

2.1. Podatki, ki jih vnesete

Praviloma razkritje osebnih podatkov ni potrebno za uporabo naših spletnih storitev. Če se v okviru naših spletnih storitev zbirajo osebni podatki (ime, poštni ali elektronski naslov), to v največjem možnem obsegu počnemo na prostovoljni podlagi. Npr. če želite prejemati naše novice, ki so na voljo na našem spletnem mestu, potrebujemo vaš elektronski naslov in podatke, ki nam omogočajo, da preverimo, da ste vi tudi lastnik navedenega elektronskega naslova.

2.2. Samodejno zbrani podatki

Zaradi varnosti podatkov in zaradi optimizacije prijaznosti do uporabnikov zbiramo tudi neosebne podatke v povezavi z vašo uporabo naših spletnih storitev. Npr. shranijo se podatki o uporabljanem brskalniku, operacijskem sistemu, domeni spletnega mesta, ki ste ga obiskali nazadnje, preden ste dostopali do našega spletnega mesta in povprečnem času, ki ste ga preživeli na našem spletnem mestu ter straneh, do katerih ste dostopali.

Takšni samodejno zbrani podatki niso povezani s podatki do drugih virov. Vendar si pridržujemo pravico, da takšne podatke preverimo za nazaj, če smo seznanjeni s konkretnimi znaki, ki kažejo na nezakonito uporabo.

2.3. Piškotki ("Cookies") in spletni svetilniki ("web-beacons")

Naše spletne storitve uporabljajo t.i. piškotke brskalnika in spletne svetilnike. Piškotki nikakor ne škodijo vašemu računalniku. Gre za majhne datoteke z nastavitvami konfiguracije, ki nam pomagajo izboljšati prijaznost do uporabnikov, učinkovitost in varnost naših spletnih storitev. Piškotki so namenjeni tudi izvajanju določenih uporabniških funkcij.

Naše spletne storitve običajno uporabljajo »piškotke seje«, ki se samodejno izbrišejo ob zaprtju brskalnika. Občasno uporabljajo tudi »trajne piškotke«, ki ostanejo v vaši napravi, dokler ne potečejo oz. niso ročno izbrisani. Ti piškotki nam omogočajo prepoznavo vašega brskalnika ob vašem naslednjem obisku. Za podrobnosti o »piškotkih tretjih oseb«, to so piškotki tretjih ponudnikov, kot so Google Inc., preberite pravila o zasebnosti zadevnih ponudnikov.

V svojem brskalniku lahko nastavitve zasebnosti svoje mobilne naprave prilagodite tako, da ste obveščeni, kadar se vaši napravi pošlje piškotek, da se lahko v vsakem posameznem primeru odločite, če boste takšen piškotek dovolili. Lahko tudi onemogočite sprejemanje piškotkov, v samo določenih primerih ali privzeto, aktivirate pa lahko tudi samodejno brisanje kopij ob vsakem zaprtju brskalnika. Vendar upoštevajte, da nekatere funkcije naših spletnih storitev morda ne bodo polno dostopne, če piškotke onemogočite.

Poleg tega uporabljamo tudi spletne svetilnike ("web-beacons"), ki jih imenujemo tudi oznake strani ("page tags"), za analizo učinkovitosti našega spletnega mesta ali novic. Npr. naše novice in el. sporočila v HTML obliki lahko vsebujejo spletni svetilnik za ugotavljanje, ali ste odprli povezave v prejetem elektronskem sporočilu. Takšne informacije nam pomagajo pri izboljšanju učinkovitosti naših elektronskih sporočil in prilagajanju naših vsebin potrebam uporabnikov. Z brisanjem elektronskega sporočila izbrišete tudi spletni svetilnik. Verjetno ni treba omenjati, da naša običajna elektronska sporočila v tekstovni obliki ne vsebujejo spletnih svetilnikov.

2.4. Spletna analiza

Zaradi stalne optimizacije funkcij in doseganja največje možne prijaznosti do uporabnikov nekatere naša spletna mesta uporabljajo spodaj navedene analitične storitve in vtičnike družabnih omrežij. Podatki, ki se uporabljajo za ta namen so izključno neosebni.

Google Analytics: Google Analytics Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA, uporablja t.i. piškotke (besedilne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku) za analizo uporabe naših spletnih storitev. Praviloma se v piškotku zbrani podatki o vedenju uporabnika prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA in se tam tudi hranijo. V primeru aktivacije anonimizacije IP-naslova v spletnih storitvah, bo Google skrajšal vaš IP-naslov v državi članici EU in EGP. Samo v izjemnih primerih se celotni IP-naslov prenese na Googlov strežnik v ZDA in se skrajša tam. V imenu operaterja spletnih storitev Google uporablja informacije za oceno vaše uporabe spletnih storitev, da o teh aktivnostih pripravi poročila in za nudenje drugih storitev upravitelja spletnega mesta v zvezi z uporabo spletnih storitev in aktivnostjo na spletu. IP-naslov, ki ga vaš brskalnik prenese v okviru storitve Google Analytics, ni povezan z nobenimi drugimi podatki, ki jih hrani Google. Hrambo piškotkov lahko preprečite, če v svojem brskalniku izberete ustrezne nastavitve. Vendar v tem primeru ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij naših spletnih storitev. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov s pomočjo piškotkov in njihovo uporabo s strani Googla tako da namestite vtičnik za brskalnik, ki ga lahko prenesete z naslova: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Za podrobne informacije o pogojih uporabe in pravilniku o zasebnosti obiščite: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html oz. https://www.google.com/policies/

Vtičniki Facebook (gumb »Deli«): Vtičnik družbe Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, ZDA, lahko prepoznate po logotipu omrežja Facebook in gumbu »Deli«. Za pregled vtičnikov Facebook, prosimo pojdite na: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Če uporabljate naše spletne storitve, ta vtičnik vzpostavi neposredno povezavo med vašim brskalnikom in strežnikom Facebook. Facebook je tako obveščen, da ste s svojega IP-naslova uporabljali naše spletne storitve. Ko kliknete »Deli«, medtem ko ste vpisani v svoj račun na omrežju Facebook, lahko vsebino naših spletnih storitev povežete s svojim profilom Facebook. Facebook lahko poveže uporabo naših spletnih storitev z vašim uporabniškim računom. Pri tem želimo poudariti, da kot ponudnik spletnih storitev nismo seznanjeni z vsebino podatkov in njihovo uporabo s strani omrežja Facebook. Za več informacij si preberite Pravilnik o zasebnosti omrežja Facebook na naslovu https://www.facebook.com/policy.php. Če omrežju Facebook ne želite dovoliti povezovanja uporabe naših spletnih storitev s svojim uporabniškim računom Facebook, vas prosimo, da se iz uporabniškega računa Facebook izpišete oz. odjavite.

Xing: Vedno, ko dostopate do katere naše spletne storitve, ki uporablja funkcije omrežja Xing družbe XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Nemčija, se vzpostavi povezava s strežniki Xing. Kot smo seznanjeni se pri tem ne hranijo nobeni osebni podatki. Xing zlasti ne shranjuje IP-naslova, niti ne ocenjuje aktivnosti uporabnika. Za več informacij si preberite Pravilnik o zasebnosti omrežja Xing na naslovu: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.

YouTube: S storitvijo YouTube upravlja Google oz. družba YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Ko uporabljate katero od naših spletnih storitev, ki je opremljena z vtičnikom YouTube, se vzpostavi povezava s strežnikom YouTube. Ko se vpišete v svoj račun v storitvi YouTube, ji to omogoči povezovanje vašega brskanja neposredno z vašim osebnim profilom. To lahko preprečite z izpisom iz svojega računa v storitvi YouTube. Za nadaljnje informacije o uporabi osebnih podatkov s strani storitve YouTube, preberite Pravilnik o zasebnosti storitve YouTube na naslovu https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Twitter: Storitev Twitter zagotavlja družba Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA. Ko uporabljate storitev Twitter in funkcijo »re-tweet« (ponovno tvitni), se spletne storitve, ki jih uporabljate, povežejo z vašim računom Twitter in se posredujejo drugim uporabnikom. Hkrati se podatki prenašajo tudi v storitev Twitter. Pri tem želimo poudariti, da kot ponudnik spletnih storitev nismo seznanjeni z vsebino podatkov in njihovo uporabo s strani Twitterja. Za več informacij si preberite Pravilnik o zasebnosti storitve Twitter na naslovu http://twitter.com/privacy. Nastavitve zasebnosti svojega računa Twitter lahko spremenite na naslovu: http://twitter.com/account/settings.

LinkedIn: Ponudnik omrežja LinkedIn je družba LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ZDA. Vedno, ko dostopate do katere od naših spletnih storitev, ki vsebuje funkcije LinkedIn se vzpostavi povezava s strežniki LinkedIn. LinkedIn je seznanjen, da s svojim IP-naslovom uporabljate naše spletne storitve. Če kliknete gumb »Priporoči« omrežja LinkedIn in ste vanj vpisani, se lahko vaša uporaba naših spletnih storitev poveže z vami in vašim uporabniškim računom LinkedIn. Pri tem želimo poudariti, da kot ponudnik spletnih storitve nismo seznanjeni z vsebino podatkov in njihovo uporabo s strani omrežja LinkedIn. Za več informacij si preberite Pravilnik o zasebnosti omrežja LinkedIn na naslovu https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Hotjar: Za izboljšanje uporabniške izkušnje nekatere naše spletne storitve uporabljajo programsko opremo Hotjar (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Evropa). Hotjar nam omogoča merjenje in ocenjevanje aktivnosti uporabnika (premikov miške, klikov, višino drsanja ipd.). Zato Hotjar namesti piškotke v napravo uporabnika in lahko hrani podatke o uporabniku (npr. podatke o brskalniku, operacijskem sistemu, času, preživetem na spletnem mestu, ipd.). Za podrobnosti o obdelavi podatkov v okviru programske opreme Hotjar si preberite www.hotjar.com/privacy.

Siteimprove: Siteimprove Analytics, storitev za spletno analizo družbe Siteimprove A/S (Sankt Annæ Plads 28, 1250 Kopenhagen, Danska), uporablja piškotke; to so tekstovne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku in analizirajo uporabo naših spletnih storitev (vključno s šifriranim IP-naslovom uporabnika), ki se s piškotki prenesejo na strežnik Siteimprove na Danskem, kjer se tudi hranijo. Siteimprove uporablja takšne informacije za oceno uporabe spletnih storitev in pripravo poročil. Siteimprove teh informacij ne posreduje tretjim osebam. Siteimprove hrani in obdeluje zbrane podatke, skladno z nemškimi predpisi o varstvu podatkov. Uporabnik lahko prepreči namestitve piškotkov z izbiro ustreznih nastavitev brskalnika. V tem primeru uporabnik morda ne bo imel dostopa do vseh funkcij naših spletnih storitev. Za več informacij, prosimo, preberite Pravilnik o zasebnosti storitve Siteimprove na naslovu: https://siteimprove.com/legal/privacy-policy/

3. Uporaba osebnih podatkov

Načeloma se osebni podatki, ki jih posredujete, obdelujejo izključno za to določene namene. Ti nameni vključujejo zlasti:

·         Zagotavljanje, izboljšanje in podpiranje naših spletnih storitev: To vključuje analizo podatkov, prepoznavanje uporabniških trendov ter izračune in statistike o vzorcih uporabniških dostopov.

·         Trženje: Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za namene trženja, kot so ankete ali druge oglaševalske kampanje, samo če ste se s takšno uporabo strinjali. V tem primeru se vaši podatki hranijo 2 leti, razen če je daljša hramba zakonsko dopustna iz drugih razlogov. Svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov za trženje lahko kadarkoli prekličete. Za podrobnosti glejte točko 5.

·         Pošiljanje novic: Če izpolnite spletni obrazec za naročilo na naše novice, podatke, ki jih posredujete, uporabimo izključno za preverjanje, da ste lastnik navedenega elektronskega naslova in da želite prejemati naše novice, ter za pripravo seznama naslovov in analizo uporabe naših novic. V tem primeru se vaši podatki hranijo 2 leti po odpovedi naročnine, razen če je daljša hramba zakonsko dopustna iz drugih razlogov. Vaše podatke bomo uporabljali za druge namene samo, če ste s takšno uporabo izrecno soglašali.

·         Naročanje poročil in drugih informacijskih gradiv: Če pri nas naročite poročila ali druga informacijska gradiva, bomo osebne podatke, ki jih posredujete, uporabili izključno za obdelavo vašega naročila in jih bomo posledično hranili največ 1 leto po zadnjem naročilu. Za izpolnitev naročil lahko uporabljamo tudi storitve tretjih oseb, katerim vaše podatke posredujemo izključno za izpolnitev vašega naročila. Podatke, ki ste jih posredovali, bomo uporabljali za druge namene samo, če ste za takšno uporabo podali svoje soglasje.

·         Uporaba obrazca za stik: Če ste za oddajo vprašanja uporabili obrazec za stik, bodo informacije, ki ste jih navedli v obrazcu, vključno z vašimi podatki za stik, uporabljene za obdelavo vprašanja in shranjene za kasnejšo uporabo v primeru morebitnih dodatnih vprašanj. Če je to potrebno zaradi obdelave vašega vprašanja, lahko vaše osebne podatke posredujemo tudi drugim družbam iz skupine Wienerberger Group (glejte točko 4) ali vključenim tretjim osebam. Vaši osebni podatki bodo shranjeni za čas trajanja obdelave vprašanja in največ 2 leti po zaključku obdelave, razen če je daljša hramba zakonsko dopustna iz drugih razlogov.

·         Borza dela: Prijave za delovna mesta vsebujejo osebne podatke (npr. življenjepis, podatke za stik ipd.). Takšne osebne podatke lahko v skupini Wienerberger Group (glejte točko 4.) uporabimo pri odločanju, ali bomo posamezniku ponudili delovno mesto, oz. za odgovor na prijave na delovno mesto. Razen če temu izrecno nasprotujete, bomo podatke hranili v evidenci največ tri leta po zadnjem stiku (razen če je daljša hramba zakonsko dopustna iz drugih razlogov) za morebitno kasnejšo uporabo.

·         Izvajanje in skrbništvo pogodb: Za izvedbo dohodnih naročil (zlasti naročil za gradiva) uporabljamo storitve tretjih oseb, katerim vaše podatke posredujemo izključno za izvedbo vašega naročila. V povezavi s takšnimi transakcijami lahko z vami stopimo v stik v okviru izvajanja anket o zadovoljstvu strank ali tržnih raziskav. Če zaprosite, da vaših podatkov ne uporabljamo za nadaljnje stike, bomo vašo željo zagotovo spoštovali.

·         Varovanje pravic in lastnine: če utemeljeno menimo, da je oz. bi lahko prišlo do kršitve pravic ali škode na lastnini družbe Wienerberger d.o.o., njenih dobaviteljev, strank ali tretjih oseb, lahko uporabimo in prenašamo vaše podatke zato, da zaščitimo takšne pravice oz. takšno lastnino. Poleg tega si pridržujemo pravico, da razkrijemo vaše osebne podatke, če je takšno razkritje potrebno po zakonu oz. ga odredijo pristojni organi, da zaščitijo ustrezni postopek v skladu s postopkom, opisanim na naših spletnih mestih, in da se zavarujejo prej omenjene pravice.

·         Čiščenje in konsolidacija podatkov: Občasno lahko osebne podatke, ki ste jih posredovali, navzkrižno preverimo ali konsolidiramo (i) s podatki iz naših obstoječih evidenc (spletnih in nespletnih), (ii) s podatki, ki smo jih prevzeli od pravnega predhodnika ali (iii) s podatki iz drugih virov.

4. Prenos in razkritje vaših osebnih podatkov

Glede na vrsto interakcije, za katero ste zaprosili (npr. vračilo klica, oddaja naročila, zahtevek za storitve, informacije ipd.) si lahko vaše podatke izmenjujemo s tretjimi osebami, ki sodelujejo v izvedbi naročila (npr. podjetja za kataloško prodajo, bankami ipd) ali drugimi družbami iz skupine Wienerberger Group. Morda bomo morali tudi razkriti osebne podatke za izpolnitev zakonskih zahtev ali izvrševanje pravic in dogovorov.

·         Prenos podatkov tretjim osebam: Pri izvedbi določenih naročil in zagotavljanju določenih storitev sodelujemo z zunanjimi ponudniki (npr. špediterji). Takšni ponudniki ne smejo uporabljati osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo, za noben drug namen kot za izvedbo naročila družbe Wienerberger d.o.o..

·         Uporaba podatkov znotraj skupine: Wienerberger d.o.o. je del skupine Wienerberger Group, mednarodne skupine podjetij s čezmejnimi poslovnimi procesi, strukturami in tehničnimi sistemi. Vaše osebne podatke lahko uporabljamo znotraj skupine Wienerberger Group in jih, po potrebi, prenašamo na naša spletna mesta v drugih državah za namene, določene v točki 3, in skladno s tem Pravilnikom o zasebnosti. Smernice skupine za varstvo podatkov in postopki so oblikovani tako, da zagotavljajo enako visoko raven zaščite v vseh državah, v katerih poslujemo. Za celoten seznam družb v skupini kliknite na: https://www.wienerberger.com/contact ali https://www.wienerberger.com/the-company/company-sites.

·         Skladnost z zakoni in podobne obveznosti: Vaše osebne podatke bomo prenašali za (i) izvrševanje ali zagotavljanje skladnosti z zakonom, predpisom ali odredbo, ki jo izda javni organ, ali zaradi obveznih ukrepov; (ii) odkrivanje in preprečevanje varnostnih groženj, goljufij ali drugih zlonamernih dejavnosti, (iii) varovanje oz. izvrševanje pravic in lastnine družbe Wienerberger d.o.o. ali tretjih oseb in (iv) za varovanje pravic in osebne varnosti naših zaposlenih in tretjih oseb.

5. Pravica do informacij, pravica do umika in izbrisa vaših osebnih podatkov

Pravico imate od nas pisno zahtevati informacije o svojih osebnih podatkih, ki jih hranimo. Poleg tega imate v zvezi z uporabo svojih osebnih podatkov tudi pravico do popravka, izbrisa, preprečevanja ali omejitve obdelave in pravico do vložitve ugovora in pritožbe pri organu za varstvo podatkov (Informacijski pooblaščenec). Prosimo, da takšne zahteve (razen pritožbe pri organu za varstvo podatkov) ter vsa morebitna druga vprašanja naslovite na kontaktno točko, navedeno v točki 7.

Če ste se naročili na naše novice, lahko naročnino prekličete s klikom na »Opt Out« oz. povezavo za preklic v novicah. Če želite preklicati svoje soglasje za hrambo in uporabo svojih podatkov, nam lahko seveda pošljete elektronsko sporočilo na el. naslov, naveden pod točko 7.

6. Varnost podatkov

Wienerberger d.o.o. uporablja številne ukrepe za varnost podatkov za zagotavljanje zaupnosti in celovitosti vaših osebnih podatkov. Vendar glede na naravo spleta želimo, da ste pozorni na dejstvo, da lahko obstajajo varnostne luknje pri prenosu podatkov po spletu (npr. pri elektronski pošti) in da popolna zaščita podatkov pred dostopom tretjih oseb ni mogoča.

7. Stik

Za vsa vprašanja v povezavi s tem Pravilnikom o zasebnosti ali obdelavo vaših podatkov, prosimo, navežite stik z družbo:

Wienerberger d.o.o.

Boreci 49, SI_9242 Križevci pri Ljutomeru, Slovenija

Telefon: +386 2 588 86 00

office.si@wienerberger.com