Brick 20 Online Advertising Banner without Text
House 1014, family home and guest house with clay blocks, facing bricks and clay pavers; Brick Award 2016 Grand Prize Winner and Category Winner "Urban Infill"; Harquitectes; Photo: Adria Goula

Wienerberger Brick Award 2020: ključna dejstva in poudarki

Nagrada Wienerberger Brick Award, ki je prvič potekala leta 2004, mednarodno poznana nagrada že vrsto let priznava inovativne arhitekturne rešitve iz opeke.

Zahvaljujoč izjemni arhitekturi, obstajajo različne oblike in bare opek, ki se lahko uporabljajo za stene, fasade, strehe in tlakovanje. Junija 2020 bi bila Brick Award nagrada podeljena že devetič. Slovesnost je bila zaradi corona virus pandemije preložena in bo potekala v digitalni obliki, jeseni letošnjega leta 2020. 

Preberi več

brick award 16 ro subscription ansamblul mitropolitan iasi

Knjiga Brick Book

Brick Book knjiga predstavlja opeko kot brezčasni gradbeni material v prihodnost usmerjene arhitekture. 

»Opeka je eden najstarejših materialov, ki pa ponuja še ogromno potenciala za prihodnost,« je prepričana arhitektka Tina Gregorič, ki je skupaj z Aljošo Deklevo ustanoviteljica priznanega arhitekturnega biroja dekleva gregorič arhitekti.

Od leta 2004 se podeljuje Wienerberger nagrada Brick Award za posebne dosežke v arhitekturi, pri kateri se koristi opeka. Nagrada se podeljuje vsaki dve leti, ko se za nagrado prijavijo projekti iz vsega sveta.

Več

Široka uporaba opeke, vse od zidu, strehe in fasade, ki se kaže v nenavadnih oblikah. Posebno je pomembno, da se objekt lepo vključuje v prostor in da je zagotovljena učinkovita poraba energije.

Več

Na hrvaški arhitekturni sceni je prisoten že več kot 35 let in je dobro seznanjen z vsemi novostmi v gradnji. Prvi v nizu velikih projektov je bil Hotel Esplanade, je pa Rusan z ekipo za objekt Lumenart v Puli osvojil tudi Wienerberger Brick Award.

Več

Architects working in their office

Prijava na novice

Naše novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in vse informacije boste prejemali direktno na vaš elektronski naslov.