Matamoros Public Market. Brick Award 22 Category "Sharing public spaces". C733. outside view

Objava nominiranih projektov v ožjem izboru nagrade Brick Award 22

50 najboljših in najbolj zanimivih

Razglasitev 50-ih nominirancev v ožjem izboru na mednarodnem natečaju arhitekturnih rešitev iz opeke Brick Award 22. Tudi letos bodo tako podeljene nagrade za vsako izmed petih kategorij natečaja Brick Award22, kakor tudi posebna nagrada za skupnega zmagovalca.

Brick Award 2022

Skozi izjemno arhitekturo se predstavlja raznolikost oblik in barv opeke, ki se lahko uporablja za stene, fasade, strehe in tlakovce.

Letošnje prijave za Brick Award 2022 trajajo od 11. januarja do 8. aprila. Prijave sprejemamo preko spletne platforme. Prijavijo se lahko arhitekti, mednarodni arhitekturni kritiki in novinarji. 

Brick Book 22 Book series in a pile

Knjiga Brick Book

Brick Book knjiga predstavlja opeko kot brezčasni gradbeni material v prihodnost usmerjene arhitekture. 

Brick Award 20: Zmagovalci

Nagrada Brick Award nudi arhitektom z vsega sveta odlično priložnost, da predstavijo svoje najnovejše kreativne projekte inovativne opečne arhitekture.

Namen nagrade je navdihniti tako arhitekte kot investitorje, deliti koncepte oblikovanja in raziskati nove načine gradnje.

Preberi več

»Opeka je eden najstarejših materialov, ki pa ponuja še ogromno potenciala za prihodnost,« je prepričana arhitektka Tina Gregorič, ki je skupaj z Aljošo Deklevo ustanoviteljica priznanega arhitekturnega biroja dekleva gregorič arhitekti.

Široka uporaba opeke, vse od zidu, strehe in fasade, ki se kaže v nenavadnih oblikah. Posebno je pomembno, da se objekt lepo vključuje v prostor in da je zagotovljena učinkovita poraba energije.

Več

Na hrvaški arhitekturni sceni je prisoten že več kot 35 let in je dobro seznanjen z vsemi novostmi v gradnji. Prvi v nizu velikih projektov je bil Hotel Esplanade, je pa Rusan z ekipo za objekt Lumenart v Puli osvojil tudi Wienerberger Brick Award.

Več

Architects working in their office

Prijava na novice

Naše novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in vse informacije boste prejemali direktno na vaš elektronski naslov.