Elephant World. Brick Award 22 Category "Building outside the box". Bangkok Project Studio. Outside view
Forest House. Brick Award 22 Category "Feeling at home". LANZA Atelier. Living room view

Znani so dobitniki nagrade Brick 22

Čas je, da odkrijemo zmagovalce!

Nagrada Wienerberger Brick Award se podeljuje v petih kategorijah,  znotraj vsake pa se izbere zmagovalec kategorije in en glavni zmagovalec. 

 

SPOZNAJTE DOBITNIKE

 

 

Arhitekturni simpozij: spremljajte na spletu!

10. junij 2022., ob 09:00

Letošnji nagrajenci bodo razglašeni 9. junija 2022 na uradni podelitvi nagrad Brick Award 22. Na tiskovni konferenci in razpravi, ki bo 10. junija 2022, bodo udeleženci delili svoje poglede v projekte Brick Award 22 in razpravljali o tem, kako lahko arhitekti pomembno prispevajo k okolju gredbeništva.

Objava nominiranih projektov v ožjem izboru nagrade Brick Award 22

50 najboljših in najbolj zanimivih

Razglasitev 50-ih nominirancev v ožjem izboru na mednarodnem natečaju arhitekturnih rešitev iz opeke Brick Award 22. Tudi letos bodo tako podeljene nagrade za vsako izmed petih kategorij natečaja Brick Award22, kakor tudi posebna nagrada za skupnega zmagovalca.

Brick Award 2022

Skozi izjemno arhitekturo se predstavlja raznolikost oblik in barv opeke, ki se lahko uporablja za stene, fasade, strehe in tlakovce.

Letošnje prijave za Brick Award 2022 trajajo od 11. januarja do 8. aprila. Prijave sprejemamo preko spletne platforme. Prijavijo se lahko arhitekti, mednarodni arhitekturni kritiki in novinarji. 

Brick Book 22 Book series in a pile

Knjiga Brick Book

Brick Book knjiga predstavlja opeko kot brezčasni gradbeni material v prihodnost usmerjene arhitekture. 

Brick Award 20: Zmagovalci

Nagrada Brick Award nudi arhitektom z vsega sveta odlično priložnost, da predstavijo svoje najnovejše kreativne projekte inovativne opečne arhitekture.

Namen nagrade je navdihniti tako arhitekte kot investitorje, deliti koncepte oblikovanja in raziskati nove načine gradnje.

Preberi več

Opeka - gradnik kulturne in geografske identitete

»Opeka je eden najstarejših materialov, ki pa ponuja še ogromno potenciala za prihodnost,« je prepričana arhitektka Tina Gregorič, ki je skupaj z Aljošo Deklevo ustanoviteljica priznanega arhitekturnega biroja dekleva gregorič arhitekti.

Natečaj za Wienerberger Brick Award

Široka uporaba opeke, vse od zidu, strehe in fasade, ki se kaže v nenavadnih oblikah. Posebno je pomembno, da se objekt lepo vključuje v prostor in da je zagotovljena učinkovita poraba energije.

Več

Andrija Rusan: Arhitektura z ljubeznijo

Na hrvaški arhitekturni sceni je prisoten že več kot 35 let in je dobro seznanjen z vsemi novostmi v gradnji. Prvi v nizu velikih projektov je bil Hotel Esplanade, je pa Rusan z ekipo za objekt Lumenart v Puli osvojil tudi Wienerberger Brick Award.

Več

Architects working in their office

Prijava na novice

Naše novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in vse informacije boste prejemali direktno na vaš elektronski naslov.