Razvoj podjetja Wienerberger
Razvoj podjetja Wienerberger

Wienerberger praznuje 200. rojstni dan!

S svojimi 150 leti delovanja na borzi, je Wienerberger eno od najstarejših, še obstoječih gradbenih korporacij na svetu. 

Ko je Wienerberger leta 1819 kupil tovarno opeke, so le redki razmišljali o tem, da bo dve stoletji kasneje podjetje svetovna operativna skupina z več kot 16.000 zaposlenimi in približno 200 proizvodnimi mesti v 30 državah.

Istega leta je Alois Miesbach kupil prvo opečnato peč na Dunaju in na ta način vzpostavil zgodbo o uspehu Wienerbergerja, ki 200 let kasneje še naprej potuje v isti smeri naprej.

Wienerberger letos zaznamuje dve obletnici: prva je 200 let obstoja podjetja in druga 150 let IPO-a. Wienerberger je s 150. obletnico obstoja na borzi ena najstarejših obstoječih korporacij v sektorju gradbenih materialov v Evropi.
Zato letošnje leto posvečamo 200. obletnici ustanovitve podjetja in se veselimo, da vam lahko pokažemo našo zgodovino in uspeh v vseh dvesto let obstoja.

 

Prijava na novice - Wienerberger

Prijava na novice

Naše novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in novice boste prejemali na vaš e-naslov. 

Naš servis in orodja

Prodajna področja

Za vse informacije povezane z nabavo in cenami Wienerberger proizvodov kontaktiranjte naše območne vodje prodaje. 

Tehnična podpora in svetovanje

Za optimalno tehnično podporo in svetovanje končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom ter poslovnim partnerjem, skrbi naš tehnični tim.