Wienerberger skupina

Wienerberger je vodilni svetovni proizvajalec gradbenega materiala in infrastrukturnih rešitev. Aktivno sodelujemo pri izboljšavah kvalitete življenja in sooblikujemo prihodnost gradnje. 

  • Zidna opeka: številka 1 na svetu
  • Fasadna opeka: številka 1 v Evropi
  • Opečna strešna kritina: številka 1 v Evropi
  • Betonski tlakovci: številka 1 v Evropi

Družba Wienerberger je bila ustanovljena na Dunaju leta 1819, kjer je sedež podjetja še danes. V 200 letni zgodovini poslovanja se je iz lokalnega proizvajalca opeke razvila v globalnega inovatorja v proizvodnji pametnih gradbenih materialov in infrastrukturnih rešitev.

Wienerberger je vodilni svetovni dobavitelj gradbenega materiala in infrastrukturnih rešitev. Edini in multinacionalni proizvajalec proizvodov iz gline za zid, fasado, streho, plastničnih in keramičnih cevnih sistemov ter betonskih in glinenih tlakovcev. Zaposluje več kot 16.000 zaposlenih, posluje v skoraj 200 proizvodnih enotah v 30 državah širom sveta, največ v Evropi, Severni Ameriki in Indiji.

Za skupino Wienerberger so pomembna štiri glavna področja delovanja: Wienerberger Building Solutions (WBS), Wienerberger Piping Solutions (WPS), North America Business in Holding&Others. Vsa štiri področja delovanja imajo skupen cilj - trgu ponuditi inovativne rešitve za sedanje in bodoče potrebe človeka, z namenom izboljšanja kakovosti življenja.

Naši kupci in partnerji prepoznajo vrednost, ki jo nudimo skozi svoje inovativne proizvode in sistemske rešitve. Uspešno smo pozicionirani na vseh trgih na katerih poslujemo, na številnih pa smo v svoji dejavnosti vodilni. 

Prijava na novice - Wienerberger

Prijava na novice

Naše novice prinašajo napomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in tekoče boste obveščeni o najpomembnejših dogodkih direktno na vaš elektronski naslov.