Održavanje i čišćenje opločnika i ploča
© Semmelrock

Vzdrževanje in čiščenje

Preglejte navodila za vzdrževanje Semmelrock izdelkov, saj lahko le s pravilnim vzdrževanjem površine ostanejo lepe in čiste. 

 

Nasveti za nego

Splošna načela vzdrževanja

Plošče in tlakovce Semmelrock je priporočljivo vsaj enkrat letno, v najboljšem primeru ob koncu zimske sezone, očistiti s čistilnimi in negovalnimi sredstvi, posebej prilagojenimi za čiščenje teh izdelkov.

Nasveti za vzdrževanje Semmelrock izdelkov:

  • V osnovi morate čim hitreje odstraniti vse umazanije, da se preprečijo poškodbe površine. Te poškodbe nastanejo npr. zaradi kemičnih procesov, ki jih sprožijo taninske kisline uvelega listja ali rdečega vina.
  • Trdovratne madeže čistite z vodo in čistilnimi sredstvi za betonske tlake ali kamen (lahko jih kupite v specializiranih prodajalnah) z mehko krpo ali ščetkami (npr. s čopiči iz polipropilena)
  • Za odstranjevanje suhega listja, zemlje ali prahu uporabljajte metle z mehkimi ščetinami (npr. žimo).
  • Izogibajte se uporabi koncentriranih ali že razredčenih kemičnih čistilnih sredstev, kot so kisline in lugi, sredstva, ki puščajo praske, pa tudi običajna gospodinjska čistila. Tudi visokotlačni čistilci lahko poškodujejo zaščitni sloj. Načelno velja: čistilna sredstva, ki niso navedena v naši prodajni dokumentaciji, morate pred uporabo testirati na manjši površini.
  • Ne priporočamo uporabe jeklenih grabelj ali jeklenih lopat, ker lahko na površini nastanejo mehanične poškodbe.
  • V kolikor uporabljate parne ali viskokotlačne aparate za čiščenje, morate po pranju OBVEZNO ponoviti postopek fugiranja spojev s Semmelrock peskom.