Wienerberger Ambitions in sustainable entrepreneurship
Building professional touching brick block wall

Prihodnost se gradi premišljeno!

Uporaba najsodobnejših tehnologij v procesu proizvodnje je garancija za energetsko učinkovito, trajnostno in inovativno opeko, ki je primerna tako za sodobne arhitekturne projekte kakor tudi za tradicionalno arhitekturo. 

Inovacije so gonilo razvoja sveta

Svet se spreminja hitreje kot kdaj koli prej. Pri tem so inovacije povsod okoli nas in so temeljni razlog sodobnega obstoja in razvoja. Predstavljajo uvedbo nečesa novega in so izjemno pomembne za razvoj družbe, gospodarstva, znanosti, večje blaginje, zaščito okolja in zdravja ljudi. V sodobnem času inovacije rešujejo kolektivne družbene probleme na trajnosten in učinkovit način.

Inovacije so prisotne tudi v gradbeni industriji. Nove tehnologije, materiali, orodja in storitve zadovoljujejo povečane družbene potrebe in vodijo do učinkovitejše uporabe razpoložljivih sredstev in virov. Poleg tega, inovacije v gradbeništvu nudijo številne priložnosti za izboljšanje produktivnosti, zmanjšanje zamud pri projektih in izboljšanje varnosti ter kakovosti bivanja v stavbah.

Naj omenimo primanjkljaj delavcev kot samo eden izmed večjih izzivov v gradbeni panogi pri nas. Letno se namreč več delavcev upokoji kot jih vstopa na trg dela. Ustrezen sistemski odgovor inovatorjev in vodilnih podjetij je lahko prilagajanje poslovnih procesov, tehnologij gradnje in materialov takšnim zahtevam in stanju trga. 

Woman touching digital tablet
Kako to mislite »inovativna opeka«, pogosto slišimo?
Punere in opera Porotherm Profi cu Spuma Porotherm Dryfix autostrada

Glinena opeka se kot gradbeni material uporablja že tisočletja. Od Mezopotamije in Egipta, preko antične Grčije in Rima, vse do danes opeka zagotavlja varen dom in izvrstno zaščito pred vremenskimi vplivi. Kako je lahko potem opeka sodobna in inovativna, glede na takšno dolgoletno zgodovino?

Ne samo inovacijo, ampak tudi pravo revolucijo v gradnji je prinesla opeka Porotherm Profi. Le-ta je namreč s pomočjo računalniško kontroliranega tehnološkega postopka brušena na milimeter natančno. Namesto z malto, se opeke enostavno in hitro medsebojno povezujejo s Porotherm Dryfix.extra lepilom. Tako smo se končno znebili vsega, kar nam nikoli ni bilo všeč pri gradnji – umazanega in počasnega dela, hrupa mešalca za malto ter neurejenega gradbišča polnega vodnih luž in praznih papirnatih vreč.

Uporaba najsodobnejših tehnologij v procesu proizvodnje je garancija za energetsko učinkovito, trajnostno in inovativno opeko, ki je primerna tako za sodobne arhitekturne projekte kakor tudi za tradicionalno arhitekturo. 

»Ne delam trdo, ampak pametno. Enako tudi gradim.«

Gradnja je kar naenkrat postala suha, čista in do trikrat hitrejša v primerjavi s klasično opeko. Čisto in urejeno gradbišče odraža dobro organizacijo in strokovni pristop k gradnji. Na gradbišču je manjša potreba po delovni sili in tudi sama logistika je enostavnejša. Zidarji so s Porotherm Profi opeko lahko precej bolj natančni, s čimer se zagotavlja brezhibno ravne površine zidov. 

Tako se pojavlja popolnoma logično vprašanje. Zakaj je Porotherm Profi  pomembna inovacija za investitorja? Zakaj potrebuje sodobno opeko? Hitro bi dejali, da je popolnoma vseeno s kakšno opeko se gradi. Ampak, to nikakor ne drži. Hitrejša gradnja pomeni tudi hitrejšo vselitev v novi dom. Predstavljajte si občutek popolne svobode v hiši, ki je narejena po vaših zamislih ter željah in kjer so vaše sanje končno uresničene. 

Porotherm Profi vs Klasična gradnja
HR_MКТ_PHO_LIF_Shutterstock_009

Inovativna receptura, tehnološka popolnost in sodoben dizajn so omogočile tudi veliko boljše toplotne lastnosti Porotherm Profi opeke. Na tak način se zagotavljajo prihranki energije tudi do 60% v primerjavi s klasično gradnjo. Poleg zmanjšane debeline toplotne izolacije, je navedena opeka paropropustna in ima zelo visoko akumulacijsko kapaciteto. Le-ta pa je pomembna za nenehno regulacijo notranje klime v hiši. Prijetna temperatura in optimalna količina vlage ugodno vplivata na koncentracijo in delovno sposobnost čez dan, ponoči pa poskrbita za miren spanec.

Lahko se še vprašamo, kako je poskrbljeno za varnost in zdravje ljudi, saj je to vsem pomembna prioriteta. Poleg energetske učinkovitosti, celovite sistemske rešitve omogočajo izjemno potresno in požarno varno gradnjo. Robustni in močni zidovi iz Porotherm Profi opeke bodo kljubovali tudi  nepričakovanim vplivom, kar so pokazale tudi številne eksperimentalne preiskave. Kljub zgoraj omenjeni sofisticirani proizvodnji, je Porotherm Profi opeka popolnoma naraven produkt, ki omogoča zdravo bivanje brez nevarnih emisij. Predstavlja trajno vrednost in zajamčeno kvaliteto za prihodnost. Prihodnost pa se gradi premišljeno!

Digitalisation process at Wienerberger

Brezplačni izračun materiala

Naročite brezplačen izračun materiala za Porotherm Profi opeko.