Semmelrock dječje igralište
Semmelrock dječje igralište

Kako otroško igrišče spremeniti v varno mesto za igro

Vemo, kakšne vse vragolije znajo početi naši najmlajši. Da bi lahko mesto za igro označili kot varno, mora zato slednje izpolnjevati nekaj meril.

S toplejšimi dnevi naši najmlajši vse več časa preživljajo med igro na prostem. Preživljanje časa na svežem zraku pa ne prija samo otrokom, temveč vsem, ne glede na starost, zato tudi tisti nekoliko starejši komaj čakajo, da lahko svoje najmlajše odpeljejo na bližnje igrišče. Sreča pa je popolna samo, če je otroško igrišče tudi varno – vsi namreč vemo, kakšne vse »akrobacije« naši kratkohlačniki radi izvajajo.

Da bi lahko mesto za igro razglasili za varno, pa mora slednje izpolnjevati nekaj »varnostnih« meril.

Kakovostna postavitev pripomočkov

#1

Tobogani, previsne gugalnice, gugalnice in ostali zabavni pripomočki v sklopu otroškega igrišča morajo biti nameščeni kakovostno, da se ne bi konstrukcija zrušila. Včasih to zahteva cementiranje stebrov, če na primer obstaja tveganje njihovega izvleka.

Odstranjevanje ovir

#2

Varno igrišče mora biti predvsem zelo pregledno. Odstranite vse nepotrebne konstrukcije, kot so drevesa, robniki in različne inštalacije, da zagotovite varnost med igro in neoviran pregled dogajanja.

Podlaga igrišča

#3

Pripomočki bi morali biti postavljeni na ravno, vendar dokaj »mehko« površino. Trde površine, kot sta prod in asfalt, niso dobra izbira, saj je lahko padec na takšni površini veliko nevarnejši. Boljša izbira podlage sta trava in pesek, vendar je lahko vzdrževanje takšnega igrišča precej zahtevno. Prav zato so v zadnjih letih velika uspešnica inovativne zaščitne plošče za otroška igrišča.

Zaščitne plošče za otroška igrišča

#4

Te gumijaste plošče se enostavno položijo, še enostavneje vzdržujejo in se lahko povsem reciklirajo. Če vaše igrišče torej še nima ustrezne podlage, ni nikoli prepozno – plošče lahko položite naknadno na beton, les ali tamponsko podlago. Več o načinih polaganja lahko izveste v naši tehnični brošuri.

Bezoek onze showroom

Prijava na newsletter

Želite izvedeti več informacij in prednosti o naših izdelkih ter najti navdih s pomočjo naših referenc? Prijavite se na novice :)  

Povezane vsebine