Opločenje vrta

Pet točk pametne investicije v tlakovanje

V kolikor nameravate tlakovati svoj vrt, bodite pozorni na točke, ki jih včasih pozabimo vključiti v svoj proračun. Dobro načrtovan projekt je namreč osnova za natančen izračun vrednosti investicije. Postavlja se vprašanje – kaj naj vključimo v investicijo pri tlakovanju vrta?

1. TLAKOVCI

Naša najpogostejša priporočila so visokokakovostni tlakovci. Njihove edinstvene lastnosti in izjemen videz pozitivno vplivajo na podobo vsake površine ter ji dajejo stil in eleganco. Čeprav so takšni tlakovci na začetku nekoliko dražji, se je treba zavedati, da razlika v ceni med visokovrednostnimi in standardnimi tlakovci na koncu ne predstavlja bistvenega deleža glede na celoten znesek investicije.

Prednosti Semmelrock tlakovcev
Semmelrock suhi pesek

2. MATERIALI ZA PRIPRAVO PODLAGE

Stroški priprave podlage ostanejo nespremenjeni, ne glede na vrsto izbranega tlakovca. Navzlic temu je to izjemno pomemben korak. Dobro pripravljena podlaga je namreč osnovni pogoj za pravilno vgradnjo tlakovcev in njihovo izpostavljenost obremenitvam. Materiali, potrebni za ustrezno podlago, so večji gramoz (tamponska podlaga), pesek in fin kremenov pesek.

3. POLAGANJE TLAKOVCEV

Najvarneje je polaganje tlakovcev prepustiti strokovnjakom z izkušnjami. Če ste dovolj spretni in odločni, se lahko v to avanturo podate tudi sami, vendar ne pozabite upoštevati naših navodil za namestitev. Ob tem ne pozabite, da imajo strokovnjaki za polaganje tal profesionalne stroje, s katerimi je delo hitrejše in rezultat boljši.

Priprema podloge za Semmelrock opločnik
Semmelrock opločnik crno-bijele boje
Jednom godišnje preporučujemo korištenje visokotlačnih aparata za čišćenje

4. VZDRŽEVANJE TLAKOVCEV

Tlakovci bodo ob ustreznem vzdrževanju ohranili svoj prvotni videz še leta po namestitvi. Čistite jih namreč lahko sami (priporočljivo vsaj enkrat letno), čeprav na trgu obstajajo storitve za strokovno čiščenje zunanjih površin in posebna čistila. Še posebej smiselno jih je uporabiti v primeru trdovratne umazanije, ki recimo ostane na javnih površinah po večjih shodih.

5. DODATNA PONUDBA IZDELKOV

Pogosto pri načrtovanju urejanja okolice pozabimo na detajle, ki so »pika na i« celotne podobe, zato bi vas radi ob tej priložnosti opomnili, da si ogledate ponudbo dodatnih izdelkov Semmelrock. Preverite ponudbo elementov, ki navaden vrt spremenijo v čudovito zunanjo oazo.

 

 

Če ste projekt ureditve vašega vrta začeli ob upoštevanju naših točk, ste na odlični poti, da zgodbo zaključite z želenim rezultatom, ne da bi pri tem prekoračili načrtovani proračun. Za ostale nasvete nas lahko vedno kontaktirate na semmelrock@semmelrock.hr ali nam pošljete povpraševanje prek naših družbenih omrežij.

Vaša ekipa Semmelrock

 

Izložbeni vrt Ogulin
Bezoek onze showroom

Prijava na newsletter

Želite izvedeti več informacij in prednosti o naših izdelkih ter najti navdih s pomočjo naših referenc? Prijavite se na novice :)    

Povezane vsebine