Toplina dolazi iznutra
Boy loading miniature bricks and clay roof tiles on toy truck

Odgovornost do bodočih generacij

Samo najboljše je dovolj dobro za naše otroke. Danes je to mišljenje pomembno vodilo skupnosti, ko se izbira gradbeni material za izgradnjo novih vrtcev.

Danes je odločitev o izbiri gradbenega materiala za gradnjo veliko bolj odgovorna – temelji na vodilu trajnostne in energetsko učinkovite gradnje. Gradnja z opeko izpolnjuje vse te zahteve, lahko je monolitna ali z dodano toplotno izolacijo. Wienerberger sistem opečne gradnje Porotherm Profi nudi optimalne izdelke za zdravo in ekološko sprejemljivo gradnjo.

Vedno večja pojavnost alergij pri otrocih je vse bolj pomemben dejavnik pri izbiri gradbenih materialov zanje. In nenazadnje: z masivno opeko je dosežena odlična zvočna izolacija. To seveda ne veseli le »malih ušes«.

 

Sodobne rešitve

Gradnja otroških vrtcev z jasnimi urbanističnimi, administrativnimi in tudi finančnimi prednostmi predstavlja pravi izziv za arhitekte. Ob tem morajo biti zgradbe energetsko učinkovite, ekološko sprejemljive in trajnostne. Vrtci, grajeni z Wienerberger sistemi gradnje, združujejo funkcionalnost, ustvarjalnost, ekološko in trajnostno gradnjo ter najnovejše tehnologije na najvišji ravni.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Zakaj Porotherm Profi opeka?

Glede na ostale rešitve je gradnja s sistemom Porotherm Profi do 3-krat hitrejša!

Optimalna poraba energije

Visoka energetska učinkovitost je dosežena s kompleksnim in natančnim pristopom k projektiranju, s porabo gradbenih materialov za energetsko učinkovito gradnjo ter z visoko učinkovitim sistemom prezračevanja z rekuperacijo toplote. Vsi gradbeni materiali Wienerberger sistema jamčijo optimalno udobnost in kakovost objekta. Masivni zrakotesni opečni zidovi ustvarjajo zdrav bivalni prostor s prijetno in zdravo bivalno klimo.

Vrtec Dobrna - Otroški vrtec

Vrtec z elementi sodobne moderne opečne gradnje skrbi za zdravje in varnost otrok. Streho v  velikosti 500 m2  krasi Tondach Bobrovec, rdeča engoba, zidni sistem je Porotherm ENERGY+. Stavba kot celota je lep primer energetsko učinkovite gradnje iz naravnih, opečnih materialov.

Vrtec Dobrna je priključen na toplotno črpalko voda-voda, otrokom najprijetnejše talno gretje je dopolnjeno s stropnim sevalnim hlajenjem, rekuperacija dosega 80% izkoristek, deževnica je zbrana in uporabljena, centralni nadzorni sistem pa omogoča optimizacijo delovanja vseh sistemov.

Objekt funkcionira kot energetsko učinkovit objekt. Vrtec je zgrajen po kriterijih učinkovite rabe energije. Z izgradnjo vrtca je občina Dobrna zagotovila dodatne prostorske kapacitete za izvajanje predšolskih programov in s tem staršem omogočila ter zagotovila vpis dodatnih otrok v programe predšolske vzgoje. Občina je pridobila prijazen, za otroke in vzgojitelje prijeten prostor, ki otrokom nudi primerno možnost za vstop v svet odraščanja in jih motivira za nadaljnjo uspešno pot skozi izobraževalni sistem in v poklicno življenje. 

Otroški vrtec

Javni objekt

Zaključek gradnje:
2014

Mesto / Država
Dobrna / Slovenija

Arhitekturni biro:
Trije arhitekti, projektivni biro, d.o.o., Ljubljana

Proizvodi
Porotherm ENERGY+
Tondach Bobrovec, rdeča engoba

Investitor:
Občina Dobrna 

Pritličje: 763,80 m2, mansarda (podstrešje): 186,00 m2, skupaj: 949,80 m2 ter  zunanji prostori – 182 m2 (kolesarnica, terase).

 
ARHITEKTURA
Architects working in their office

Prijava na novice

Novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in novice boste prejeli na vaš e-poštni naslov. 

Naš servis in orodja

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov kontaktirajte naše območne vodje prodaje.  

Tehnička podpora in svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore  končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa. 

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, s samo nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih.