Skoraj nič energijska hiša

Konzorcij pasivna hiša in Wienerberger vabita na ogled sNES

V soboto, 12.11.2022 v Vodicah izkoristite priložnost, da spoznate Skoraj nič energijsko stavbo, pridobite informacije o subvencijah za gradnjo sNES in izveste vse o celovitih sistemskih rešitvah skupine Wienerberger. Vabljeni!

Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Konzorcij pasivna hiša med 11. in 13. novembrom 2022 že trinajstič organizirata Dneve pasivne hiše. Kot član Konzorcija, skupaj s podjetjem Zelena gradnja d.o.o., na enem izmed ogledov sodeluje tudi Wienerberger.

 

Dnevi pasivne hiše so priložnost, ki je ne smete zamuditi, če se želite spoznati z energijsko najbolj varčnimi stavbami. Ravno zato vas vabimo na ogled Skoraj nič energijske hiše, grajene s Porotherm Profi sistemom. Strokovnjaki iz prakse vam bodo na licu mesta predstavili možnosti o pridobitvi subvencije za gradnjo sNES in celovite sistemske rešitve s produkti skupine Wienerberger, ki bo v soboto, 12.11.2022 potekal v Vodicah. Ogledi bodo mogoči od 9. do 16.ure. Ogled je brezplačen.

 

Prijavo je potrebno oddati do četrtka, 10.11.2022, najkasneje do 22. ure.

Točen naslov objekta in termin ogleda bo na Vaš e-naslov sporočen najkasneje v petek, 11.11.2022. 

 

Stanovanjski objekt v Vodicah je grajen v standardu Skoraj nič energijske stavbe (sNES) ter je praktičen primer, kjer bo pridobljena subvencija iz EKO sklada za gradnjo sNES.

 

Kaj je sNES (Skoraj nič energijska stavba)?

»Skoraj nič energijska stavba (sNES) je stavba, ki ima zelo dobre energetske lastnosti oz. pri kateri se za ustvarjanje projektne temperature v prostoru za ogrevanje in hlajenje porabi zelo malo energije. Ta skoraj ničelna oz. zelo majhna količina energije se mora v glavnem pokriti z energijo iz obnovljivih virov, vključno z energijo iz obnovljivih virov, ki se proizvaja na zgradbi ali v njeni bližini.« Bojan Milovanović, docent na Zavodu za materiale Gradbene fakultete v Zagrebu.

 

Nekaj informacij o objektu Vodice:

·        Zidni sistem je Energy +, zunanji zidovi so grajeni z opeko Porotherm 30 Profi.

·        Za objekt je bil narejen PHPP izračun, potrebna energija za ogrevanje objekta je 9,8 kWh/m2a.

·        Ogrevana površina objekta je 205,9 m2.

·        Na objektu so že izvedene meritev zrakotesnosti: 0,57 h-1.

 

Vabljeni, da ogledate tudi program ostalih aktivnosti v okviru Dnevov pasivne hiše, s klikom na povezavo

 

sNES Vodice

Prijavite se tukaj

Vaši podatki bodo obravnavani kot zaupni. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete klikom na povezavo za preklic prejemanja novic ali s sporočilom na elektronsko pošto office.si@wienerberger.com. To ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem vašega soglasja. Za vse podrobnosti v zvezi s hrambo, obdelavo in brisanjem podatkov ter vašimi pravicami za uporabo vaših osebnih podatkov, prosimo, preberite naš Pravilnik o zasebnosti.

 

 

Povezane vsebine

Close-up of manager working on tablet computer screen, CRM, SAP

Prijava na novice

Novice prinašajo najpomembnejše informacije iz podjetja Wienerberger. Preprosto se prijavite in novice boste prejeli na vaš e-poštni naslov. 

Naš servis in orodja

Prodajna področja

Za vse informacije povezane z nabavo in cenami Wienerberger proizvodov kontaktiranjte naše območne vodje prodaje. 

Tehnična podpora in svetovanje

Za optimalno tehnično podporo in svetovanje končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom ter poslovnim partnerjem, skrbi naš tehnični tim.