IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade
Building with three levels. Building Hephaistos, 50,52,54,56 Route du rhin - Strasbourg. Brick Terca Pagus Illuzo Grey Black

Porotherm IZO Profi - sodobna rešitev za gradnjo stanovanjskih stavb

Porotherm IZO Profi rešitve za gradnjo stanovanjskih in poslovnih stavb brez dodatne toplotne izolacije.

Pri gradnji večstanovanjskih stavb in poslovnih objektov predstavlja Porotherm IZO Profi opeka moderno rešitev za kakovosten masivni sistem visoke prodajne vrednosti. Ustvarjanje trajne vrednosti objekta ob povečanju bivalnega prostora zmanjšanjem potrebne debeline izolacije zagotavlja se visoka kakovost bivanja in ugodno naravno klimo

To se predvsem kaže pri zelo hitrem odzivu ogrevanja in nižjih stroških, visoki sposobnosti akumulacije toplote, kar zagotavlja svežino poleti in toploto pozimi, optimalni regulaciji vlage v zraku (stene dihajo), odlični kakovosti zraka v prostorih ter gradbenih materialih, ki ne izpuščajo temveč absorbirajo škodljive snovi.

Povezano zidovje, narejeno iz posebej oblikovanih glinenih zidakov Porotherm IZO Profi ali pa polnilno zidovje za večnadstropne stavbe izpolnjuje vse zahteve po toplotni, akustični in protipožarni zaščiti ter tudi konstrukcijski stabilnosti, pri tem pa zmanjšujejo skupno debelino stene in omogočajo več uporabne stanovanjske površine.

Superiorna izolacija = prihranek neto površine in trajnostna gradnja

Pri gradnji večnadstropnih stanovanjskih in gospodarskih stavb različnih namembnosti je v gradbeno-fizikalnem smislu zaželjen varen sistem gradnje brez potrebe po dodatnem vzdrževanju.

Glineni gradbeni materiali so zelo robustni in stabilni. So odporni na veter in vremenske razmere ter na mikroorganizme, plesen ali napake pri gradnji, zaradi česar potrebujejo izredno malo vzdrževanja.

Posebej oblikovani glineni bloki s polnilom iz kamene volne za večnadstropne stavbe pripomorejo k zmanjšanju skupne debeline zidov in krajšemu času gradnje.

S Porotherm IZO Profi opeko se zmanjša ali povsem opusti potreba po dodatni izolaciji. Tako se zmanjša skupna debelina zidu tudi do 10 cm. Za stanovanjsko stavbo s 4 nadstropji, s tlorisno površino 400 m2 v vsaki etaži, to pomeni približno 32 m2 dodatne uporabne površine v stavbi. 

Gradnja z Dryfix.extra lepilom = nižji stroški gradnje

Gradnja zidov s Porotherm IZO Profi opeko in Dryfix.extra lepilom bistveno pospeši postopek gradnje, zmanjša manipulativne stroške, potrebo po delovni sili in posledično bistveno zniža stroške gradnje.

Z uporabo tovrstnega sistema gradnje je dodana vrednost zagotovljena. 

Konstrukcijske rešitve s Porotherm IZO Profi opeko lahko uporabimo za gradnjo povezanega ali polnilnega zidovja.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine