Product installation photosession
Architect and Wienerberger project manager talking about advantages of a mineral wool infilled clay block at architect's office

Zakaj Porotherm IZO Profi opeka

Uspešna in energetsko učinkovita gradnja se, poleg uporabe gradbenega materiala visoke učinkovitosti, odlikuje predvsem po kakovostnem projektu in kakovostni izvedbi. Porotherm IZO Profi opeka z izjemnimi toplotnimi lastnostmi je namenjena za gradnjo energetsko učinkovitih stavb, kot so: skoraj nič energijske, pasivne in nizkoenergijske hiše.

 

Stabilen ovoj Porotherm IZO Profi opeke je napolnjen s kameno volno, ki ima odlične toplotne lastnosti, je negorljiva, kljubuje staranju, ne vpija vode in je paroprepustna. Tako se dosežejo neprimerno boljše vrednosti koeficienta toplotne prehodnosti U (do 0,13 W/m2K) ob izpolnjevanju trenutnih in prihodnjih zahtev za energetsko učinkovitost stavb.

Porotherm IZO Profi - Koeficienti toplotne prehodnosti (U vrednost) za neometan zid

Odziv pri ogrevanju prostora je pri Porotherm IZO Profi opeki veliko hitrejši od drugih konstrukcijskih sistemov (spodnji graf), kar pomeni prihranek pri energiji in nižje stroške. Zidovi iz Porotherm IZO Profi opeke so edinstveni, saj nudijo visoko toplotno izolacijo in s pomočjo visokih akumulativnih sposobnosti zadržujejo toploto. Akumulirano toploto vračajo nazaj v prostor, ko zunanja temperatura pade. Zaradi tega ostane klima v prostoru uravnotežena skozi celotno leto – pozimi se stene počasi hladijo, poleti pa se počasi segrejejo. Noben drug gradbeni material nima takšnih lastnosti!

Posebej oblikovana Porotherm IZO Profi opeka veliko prispeva k zmanjšanju debeline zidov in hitrejši gradnji stavbe. S tem se zmanjša ali povsem izniči potreba po dodatnih slojih izolacije (in z njimi povezana dela) ter skupna debelina zidu tudi do 10 cm. Za stanovanjski dvojček višine do 2 nadstropij to pomeni dodatno površino velikosti približno 4 m2. Pri tem zidaki Porotherm IZO Profi zadovoljujejo vse zahteve glede toplotne, zvočne in protipožarne zaščite ter tudi konstrukcijske stabilnosti. 

Prihranek neto površine / Debelina zidu v cm / U vrednost 0,17 W/m²K

Porotherm 38 IZO Profi U vrednost

Prihranek neto površine / Debelina zidu v cm / U vrednost 0,22 W/m²K

Porotherm 32 Izo Profi - U vrednost

Porotherm IZO Profi opeke medsebojno povežemo z lepilom Porotherm Dryfix.extra, kar omogoča hitro gradnjo, ravne površine ter urejeno in čisto gradbišče. Pri povprečni družinski hiši se prihrani okrog 10.000 litrov malte. Glede na ostale rešitve je gradnja do 3-krat hitrejša, ker pa je govora o suhi gradnji se zahtevana trdnost gradnje doseže takoj

Porotherm Profi vs klasična gradnja
Porotherm 32 IZO Profi vs Modul blok

Vir: Kalkulations Richtzeiten Ziegelmauerwerk, Sonderdruck aus Handbuch Arbeitsorganisation Bau. Arbeitsgemeinschaft Mauerziegel e.V. Bonn, 2004.; 
GNG gradbene norme Giposs

Poleg izjemnih toplotnih lastnosti ima Porotherm IZO Profi opeka tudi odlične akustične zmogljivosti. Tako lahko ob uporabi sistemskih rešitev Porotherm dosežemo zvočno izolacijo v vrednosti 50 dB!

Zvočna izolativnost Porotherm IZO Profi opeke

Naravno in zdravo bivanje

Izdelki Porotherm omogočajo optimalno vlago v prostorih in s tem zagotavljajo zdrav življenjski prostor za naše otroke. Neodvisne raziskave Inštituta za gradbeno biologijo v Rosenheimu in Inštituta Sentinel-Haus v Freiburgu so dokazale, da izdelki Porotherm ne vsebujejo škodljivih snovi ter da pri njihovi uporabi ne prihaja do izparevanj, ki bi lahko bila zdravju škodljiva.

Razmerje med kakovostjo in življenjsko dobo izdelka ter njegovim vplivom na okolje med izkopom surovine, proizvodnje, transporta, vgradnje, uporabe in odlaganje je izjemno pomembno. Izdelki iz gline Porotherm so sestavni del koncepta trajnostne proizvodnje, kar v kontekstu zdravega in varnega doma pomeni uporabo naravne in trajnostne gline, drugega recikliranega materiala ter izogibanje nevarnim in zdravju škodljivih stvari.

Samo najboljše je dovolj dobro za naše otroke!

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine