Ključne karakteristike Porotherm opeke
Zidanje Porotherm Profi Dryfix

Stop počasni gradnji!

Počasna gradnja, mešalci za malto, veliki transportni stroji in manipulativni stroški zaradi nanosa malte so definitivno stvar preteklosti!
Zahvaljujoč inovativnim rešitvam je Porotherm Profi opeka sinonim za čisto gradbišče, enostavno logistiko, hitro in enostavno zidanje ter ekonomično gradnjo v vsakem letnem času.

Za gradnjo povprečne družinske hiše je potrebnih 10.000 litrov malte! Takšna količina zahteva veliko manipulativnega prostora in zahtevno organizacijo gradbišča, kar vključuje tudi pravočasno dostavo materiala, priključek vode, mešalec za malto, velike transportne stroje in veliko število delavcev. Poleg tega je, skladno z veljavnimi normami potrebno na gradbišču izvajati kontinuirani nadzor nad kakovostjo malte za zidanje. Vse to prinaša dodatne stroške tako za izvajalca kot tudi za investitorja.

Za gradnjo hiše enake velikosti kot zgoraj opisano, je potrebnih okrog 30 pločevink lepila Porotherm Dryfix.extra (z vsebnostjo 750 ml/pločevinko).

   10.000 litrov                                          30 doz

Zahvaljujoč posebni obliki, dimenzijam in sistemu polaganja na pero in utor omogoča Porotherm Profi opeka lažjo manipulacijo ter preprostejšo in hitrejšo gradnjo. Tako je poraba opeke v primerjavi s klasično zidano gradnjo (modularni blok) nižja za kar 35 %! Poleg tega je lepilo Porotherm Dryfix.extra v vsakem trenutku pripravljeno na uporabo, sama uporaba pa je zelo enostavna.

Ker je čas ključnega pomena, imajo v sodobnem gradbeništvu veliko prednost rešitve, ki nam prihranijo čas ob enakem ali celo nižjem finančnem vložku.

Čas, ki je potreben za zidanje z malto, je z uporabo brušenih zidakov Porotherm Profi in lepila Dryfix.extra krajši za celo 3-krat!

Vir: GNG gradbene norme Giposs

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine

IZO Profi opeka