Ključne karakteristike Porotherm opeke
Modul blok zid

Vaša izbira!

Prihodnost se gradi premišljeno!

  • Do 3x hitrejša gradnja
  • Enostavno, čisto in suho - brez malte!
  • Sodobno in inovativno
  • Izredno ravne površine
  • Urejeno in čisto gradbišče

Počasna gradnja, mešalci za malto, veliki transportni stroji in manipulativni stroški zaradi nanosa malte so definitivno stvar preteklosti!

Porotherm Profi opeka je s pomočjo računalniško kontroliranega tehnološkega postopka brušena na milimeter natančno, kot vezivo pa se uporablja Porotherm Dryfix.extra lepilo.

Zahvaljujoč inovativnim rešitvam je Porotherm Profi opeka sinonim za čisto gradbišče, enostavno logistiko, hitro in enostavno zidanje ter ekonomično gradnjo v vsakem letnem času.

 

Čista, suha in ekonomična gradnja!

Za gradnjo povprečnega družinskega doma je potrebnih kar 10.000 litrov malte! Takšna količina zahteva skrbno organizacijo, pravočasno dostavo, priključek za vodo, elektriko, mešalce za malto in večje število delavcev. Vse to predstavlja visoke stroške, tako za izvajalca kot tudi za investitorja. Za izdelavo iste hiše je namreč potrebnih le 30 pločevink lepila Porotherm Dryfix.extra (z vsebnostjo 750 ml/pločevinko). Ker gre za suho gradnjo, se čas sušenja in potrebna končna trdnost zidu dosežeta takoj, zidati pa je možno skozi vse leto, vse do -5 °C.

Ni več ostankov malte in njihovih praznih papirnatih vreč, luž, hrupa betonskega mešalnika in drugega nereda na gradbišču!

Porotherm Profi - Poraba lepila

10.000 litrov malte

30x Dryfix.extra 

 

Brezhibno ravne površine!

S pomočjo Porotherm Profi brušene opeke in Porotherm Dryfix.extra lepila se zagotavljajo brezhibno ravne površine zidov. S takšno ravno opečno površino je poraba ometa precej manjša, kar dodatno prispeva k prihranku v fazi gradnje. 

Zid iz Porotherm Profi opeke
Zid iz klasične opeke

Vaša izbira.

Stop počasni gradnji!

Zahvaljujoč posebni obliki, dimenzijam in sistemu polaganja na pero in utor omogoča Porotherm Profi opeka lažjo manipulacijo ter preprostejšo in hitrejšo gradnjo. Tako je poraba opeke v primerjavi s klasično zidano gradnjo (modularni blok) nižja za kar 35 %! Poleg tega je lepilo Porotherm Dryfix.extra v vsakem trenutku pripravljeno na uporabo, sama uporaba pa je zelo enostavna.

Ker je čas ključnega pomena, imajo v sodobnem gradbeništvu veliko prednost rešitve, ki nam prihranijo čas ob enakem ali celo nižjem finančnem vložku. Čas, ki je potreben za klasično zidanje z malto, je z uporabo brušenih zidakov Porotherm Profi in lepila Dryfix.extra krajši za celo 3-krat!

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine

IZO Profi opeka