Ključne karakteristike Porotherm opeke
Business people talking about urban housing estate project in front of a brick building which is covered in scaffolding

Zakaj Porotherm Comfort opeka?


Porotherm Comfort opeko odlikuje posebni dizajn za gradnjo na potresno aktivnih območjih. Za doseganje večje odpornosti zidovja na potresne sile smo razvili in patentirali poseben sistem maltnih žepov, ki omogočajo odlično medsebojno povezovanje zidakov.

Laboratorijske preiskave so pokazale, da je natezna trdnost zidovja pri zidanju s Porotherm Comfort opeko tudi do 5-krat višja od natezne trdnosti klasičnega zidovja, kjer se vertikalne stične ploskve ne zapolnjujejo.

Ergonomska geometijska zasnovana opeka Porotherm Comfort omogočajo lažjo manipulacijo na gradbišču in enostavnejšo vgradnjo zaradi sistema peresa in utora. Hitrejšo gradnjo in prihranek materiala omogočata oblika in dimenzije Comfort opeke. Na ta način je poraba opeke in malte na kvadratni meter zidu zmanjšana tudi do 35 % glede na klasično zidovje (modularni blok).

Poraba opeke na m²

Poraba opeke na m²

Zahvaljujoč sposobnosti akumulacije toplote se zmanjšajo energetske izgube v zimskem času. Zidovi iz Porotherm Comfort opeke zagotavljajo prijetno bivalno klimo tudi v izredno vročih dnevih.

Z izbiro najkakovostnejših rešitev so možni prihranki, ki so povezani z debelino zunanjega zidu. Porotherm Comfort opeka s svojimi toplotnimi lastnostmi omogoča dodaten prihranek prostora oziroma zahteva bistveno manjšo debelino toplotne izolacije v primerjavi s klasično opeko.  

Zid iz Porotherm Comfort opeke in toplotna izolacija, ki omogoča izmenjavo vlage, sta odlična kombinacija za zdravo in prijetno bivalno klimo v objektu skozi vse letne čase.

Prihranek neto površine / Debelina zidu v cm / U vrednost 0,26 W/m²K

Naravno in zdravo bivanje

Izdelki Porotherm omogočajo optimalno vlago v prostorih in s tem zagotavljajo zdrav življenjski prostor za naše otroke. Neodvisne raziskave Inštituta za gradbeno biologijo v Rosenheimu in Inštituta Sentinel-Haus v Freiburgu so dokazale, da izdelki Porotherm ne vsebujejo škodljivih snovi ter da pri njihovi uporabi ne prihaja do izparevanj, ki bi lahko bila zdravju škodljiva.

Razmerje med kakovostjo in življenjsko dobo izdelka ter njegovim vplivom na okolje med izkopom surovine, proizvodnje, transporta, vgradnje, uporabe in odlaganje je izjemno pomembno. Izdelki iz gline Porotherm so sestavni del koncepta trajnostne proizvodnje, kar v kontekstu zdravega in varnega doma pomeni uporabo naravne in trajnostne gline, drugega recikliranega materiala ter izogibanje nevarnim in zdravju škodljivih stvari.

Samo najboljše je dovolj dobro za naše otroke!

Man and woman sitting on garden bench in front of brick-lined façade
Children playing with miniature bricks and plastic building blocks
Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine