Ključne karakteristike Porotherm opeke
Love is in the air. Close up portrait of happy woman whispering on ear something pleasant to her beloved laughing hipster man while embracing him

Zakaj Porotherm Profi opeka?

Glede na ostale rešitve je gradnja s sistemom Porotherm Profi do 3-krat hitrejša, ker pa je govora o suhi gradnji se zahtevana končna trdnost zidovja doseže takoj.

Do 3x hitrejša gradnja!

Zahvaljujoč posebni obliki, dimenzijam, sistemu polaganja na pero in utor ter gradnji brez malte omogoča Porotherm Profi opeka lažjo manipulacijo ter preprostejšo in hitrejšo gradnjo.

Ker je čas ključnega pomena, imajo v sodobnem gradbeništvu veliko prednost rešitve, ki nam prihranijo čas ob enakem ali celo nižjem finančnem vložku. Čas, ki je potreben za klasično zidanje z malto, je z uporabo brušenih zidakov Porotherm Profi in lepila Dryfix.extra krajši do 3-krat!

Vir: Kalkulations Richtzeiten Ziegelmauerwerk, Sonderdruck aus Handbuch Kalkulations Richtzeiten Ziegelmauerwerk. Arbeitsgemeinschaft Mauerziegel e.V. Bonn, 2004.;
Normiranje dela: Zidanje z Wienerberger Porotherm 30 Profi opeko, Gradbena fakulteta Zagreb, 2020.

Dodatna bivalna površina

Posebna oblika in toplotne lastnosti Porotherm Profi opeke znatno prispevajo k zmanjšanju debeline zunanjih zidov. V primerjavi s tradicionalnim modularnim blokom se potreba po dodatnih slojih izolacije občutno zmanjša, kar za investitorja pomeni večjo bivalno površino.  Pri tem zidaki Porotherm Profi izpolnjujejo vse zahteve glede toplotne, zvočne in protipožarne zaščite ter konstrukcijske stabilnosti.

6 cm tanjši zid!
Porotherm 30 Profi
Modul blok 19/29/19

Prihranek energije

Porotherm Profi opeka zagotavlja odlično toplotno izolacijo vašega doma in ustvarja vidne prihranke energije. Pri uporabi Porotherm Dryfix.extra lepila se v popolnosti izgonemo toplotnim mostovom v zidnem sistemu, ki so sicer zelo prisotni pri zidanju s klasičnim zidakom in navadno malto. V primerjavi z modularno opeko se na takšen način ustvarjajo prihranki energije tudi do 60%.

Opeka z visoko sposobnostjo akumulacije toplote

Zahvaljujoč kombinaciji oblike in konsistence gline lahko z opeko dosežemo tisto, kar pri drugem gradbenem materialu ni mogoče. Namreč zidak Porotherm Profi nudi visoko toplotno izolacijo in odlično akumulacijo toplote. Te lastnosti opeke preprečujejo hitro hlajenje pozimi, poleti pa ščitijo pred pregrevanjem.

Da bi od začetne temperature T0 = 10 °C dosegli želeno temperaturo v notranjosti prostora T1 = 21 °C, je pri armirani betonski konstrukciji potrebnih 48 ur, pri sistemu Porotherm 25 Profi pa nekaj manj kot 6 ur. Na ta način zidak Porotherm Profi bistveno prispeva k zmanjšanju potreb po energiji za ogrevanje ali hlajenje, odziv pa je do 9-krat hitrejši!

Vir: Trogrlić, B. Nestacionarni prehod toplote. Univerza v Splitu, FGAG.

Naravno in zdravo bivanje

Glineni gradbeni materiali so naravni, zdravi in trajnostni. Visoka paropropustnost Porotherm Profi opeke omogoča, da prostori dihajo. Zato je v objektih zgrajenih iz Porotherm Profi opeke zagotovljena zdrava bivalna klima, brez škodljivih snovi ali emisij, ki bi ogrožale zdravje stanovalcev.

Grafika na web WTS

Celovite sistemske rešitve

Za gradnjo enodružinskih hiš in večstanovanjskih ter poslovnih stavb je opeka Porotherm Profi sodobna rešitev za kvalitetni masivni sistem visoke vrednosti. Asortiment opeke Porotherm Profi je optimalen za gradnjo tako povezanega kot tudi polnilnega zidovja. Celovite sistemske rešitve Porotherm so namenjene vsem vrstam zidov in zidnih konstrukcij. Za zunanje ali notranje nosilne zidove, predelne zidove, medetažne konstrukcije, rešitve za premostitev odprtin nad okni in vrati ali izvedbo vertikalnih in horizontalnih vezi za energetsko učinkovito gradnjo.

Vaša izbira!

Malta in počasna gradnja sta preteklost!

 

Preberite več

Je moja hiša varna?

Robustna opeka Porotherm Profi z izjemno mehansko, potresno in požarno odpornostjo.

Preberite več

Kalkulator za analizo cen

Porotherm Profi zagotavlja tako trenutne kot tudi dolgoročne prihranke.  Naredite enostavne primerjave cen 1 m2 zidu za različne vrste opeke in se prepričajte!

Več

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine