Tondach sistemska rješenja
Urban roofers at work wearing safety jacket and hard hat laying roof tiles at an urban location

Varen preboj skozi streho in prezračevanje

Preboji skozi streho so posebna vrsta izziva pri vseh strehah. Tondach sistemske rešitve z namenskimi strešniki, lepili in tesnilnimi manšetami preprečujejo poškodbe zaradi prodora vode in vlage. 

Predvsem pri prebojih strehe obstaja veliko tveganje za vdor vode v konstrukcijo. Tondach sistemska rešitev opečnega odzračnika je sestavljena iz kompleta za odzračnik in vključuje: opečni odzračnik, strešnik za opečni odzračnik, fleksibilno priključno cev, tesnilno manšeto in tesnilno lepilo za varno namestitev na rezervno kritino.

Z zunanje strani so odzračniki diskretno in vizualno usklajeni, na notranji strani pa so tehnično pripravljeni za vse priključke ter so trajno neprepustni za veter in vodo.

Poleg tega je za prezračevano streho pomembna vgradnja Tondach mrežice za ptice na predelu kapi in zračnikov ter slemensko grebenskega traku na predelu slemena oz. pod njim.

 

 
 

Prednosti Tondach sistemskih rešitev za strešne preboje in prezračevanja:

• Odličen pretok zraka. 
• Vetro- in vodonepropustni. 
• Enostavna, hitra in varna montaža. 
• Primerno za vse naklone strešin.
• Obstojni v vseh vremenskih razmerah in odporni na UV-sevanje. 

 

Nasvet


Nad vsakim prebojem je potrebna gostejša razporeditev snegolovov. 

Tri hiše, Slovenija

Tehnična podpora in online orodja 

Wienerberger tehnična podpora vam je na razpolago v vseh fazah planiranja in gradnje. Za vas smo razvili online orodja, s katerimi si lahko pomagate pri izračunu potrebnega materiala za vaš objekt. 

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije, vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnična podpora

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa. 

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine

Referenčni objekti

Preglejte vse referenčne objekte.