Tondach sistemska rješenja
Roofer applying Alu-Grip Rol ridge and hip roll on ridge with bare hands

Zračenje strehe

Rešitve za sleme, greben, prezračevanje strehe in zaščito pred pticami. 

Tondach strešniki so iz gline, ki spada med porozne materiale, porozen material in optimalen pretok zraka pa preprečujeta zadrževanje vlage. Pri samem proizvodnem procesu žganja na temperaturi okoli 1.000 °C pridobijo strešniki kapilarno strukturo, ki jim omogoča sprejemanje in oddajanje vlage. Na ta način streha dobesedno diha. Prav iz tega razloga so strešniki iz gline neprimerljivo boljši od drugih materialov.

Prezračevalni kanali služijo za odvod vodne pare, ki prehaja skozi konstrukcijo iz prostorov pod streho. Prezračevani morajo biti z zunanjim zrakom, kar dosežemo z odprtinami pri kapu in slemenu ter z zračniki, vgrajenimi pod slemenom. Prezračevanje je nujno za sušenje strehe in regulacijo temperature.

Da bi prezračevanje funkcioniralo nemoteno, je potrebno na izhodu zagotoviti minimalno polovico prezračevalne površine, ki je namenjena za njegov vhod.

 

Prednosti Tondach sistemskih rešitev za sleme/greben in prezračevanje: 


• Hitra in enostavna montaža. 
• Preprečuje naseljevanje ptic in ostalih živali v podstrešju.
• Preprečuje nastanek plesni v podstrešju.
• Dostopni v različnih barvah in materialih (ALU / PVC).
• Temperaturna obstojnost.
• Optimalen preok zraka. 
• Difuzija vode in vodne pare iz prostora v okolico. 

 

Slemensko grebenski prezračevalni trak

Tondach prezračevalni trak za sleme/greben zagotavlja varen in lep zaključek strehe. Slemensko-grebenski elementi so varni, lepi in omogočajo potrebno prezračevanje strehe. Strehi omogočajo, da nemoteno diha in na ta način preprečujejo nastajanje škode zaradi vlage, razvoja plesni in gliv. Sponka za slemenjake omogoča izpopolnjeno in varno rešitev za sleme/greben.

Nasvet:

  • Za optimalno prezračevanje preko zračnega kanala, mora biti višina kontraletve visoka najmanj 5 cm. 
Tri hiše, Slovenija

Tehnična podpora in online orodja 

Wienerberger tehnična podpora vam je na razpolago v vseh fazah planiranja in gradnje. Za vas smo razvili online orodja, s katerimi si lahko pomagate pri izračunu potrebnega materiala za vaš objekt. 

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije, vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov kontaktirajte naše območne vodje prodaje.

Tehnična podpora

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitekom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa. 

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih.  

Povezane vsebine

Referenčni objekti

Preglejte vse referenčne objekte.