Linije proizvoda za savršen dom!
Reference photo new construction single family in Ypres

VENERA - moderna varianta mediteranskega strešnika

Zahvaljujoč edinstveni obliki in ponudbi barv dobite s tem strešnikom šarm, eleganco in tipičen videz mediteranske strehe. 

  • Moderna različica korca/ velikih dimenzij (10 kos/m²)
  • Blagi naklon strehe – že od 10°
  • Izjemna odpornost na sunke vetra in dežja
  • 33 let garancije

Venera je velikoformatni strešnik, ki s svojim videzom spominja na najstarejšo obliko kritine – korec. Postavitev je hitra in enostavna, a njegova visoka kakovost in posebna oblika zadovoljijo tudi najzahtevnejše kupce. Strešnik in slemenjaki se lahko vgrajujejo po principu suhe gradnje (brez malte) i na območjih z močnimi vetrovi. Takšna vgradnja zagotavlja suho in dolgotrajno streho z ugodno mikroklimo v podstrešnem stanovanju.

Vrhnji sloj edinstvenega glinenega strešnika Venera ima dvojno stran in zapiralo za glavo. V teh zapiralih so vgrajeni odvodni kanali, ki pospešijo odvod dežja in snega.

Ta vrhunski izdelek je prepoznan tudi na svetovni ravni – Venera v barvah engobe RV3 in RV4 je posebej razvita za projekt Soči in s svojo lepoto prispeva k zanimivosti te olimpijske vasi. 

Venera zračnik

Vsaka streha mora imeti zračenje, skladno s pravili. Temperatura zraka pod kritino je 3- do 4-krat višja od zunanje temperature. Hiter pretok vročega in vlažnega zraka je ključen in zelo pomemben za dobro mikroklimo v podstrešnem stanovanju ter za dolgotrajnost strešne konstrukcije in pokrova. Zračnik je eden izmed najpogostejših načinov za odzračevanje strehe in podstrešja. Odzračevanje strehe se meri v površini preseka izhoda zraka, kar pri Venera zračniku znaša 33 cm2. Minimalna poraba zračnik na strehi je 2 kosa po tekočem metru slemena in grebena.

 

Venera krajnik

Najboljša konstrukcijska rešitev za bočni zaključek strehe je Venera krajnik. Bočni preklop krajnika je idealna zaščita pred vremenskimi vplivi.

 

Venera slemenski priključni strešnik

S tem strešnikom se omogoči polaganje slemenjakov na suhi način, kar pomeni, da se pri polaganju slemenjakov ne uporablja malta. Na kritini je s povišanim delom zaprt val strešnika, v katerega se vklopi slemenjak. Slemenjake pritrjujemo z zaponkami, kar je vsekakor lepša, bolj funkcionalna, dolgotrajnejša in cenejša rešitev.

 

Strešnik Venera je na voljo v edinstveni paleti odtenkov, ki odražajo tipične barve glinenih kritin v državah, ki so obsijane s soncem. 

Razpoložljive barve za to kritino so v kategorijah Natur (naravno rdeča), Natur Color (rdeča, bakreno rjava, temno rjava, črna, antik, peščena rjava, temno siva).