Veneton 11

Veneton 11 referenčni objekt
Moderna hiša s Tondach Veneton 11 strešniki

Kaj sestavlja streho Veneton 11?

Šele ko je osnovni strešnik Veneton 11 (Venera) vgrajen skupaj s svojo originalno sistemsko opremo, lahko govorimo o strehi kot sistemu. Ne glede na to, ali gre za dodatne keramične elemente, elemente za prezračevanje strešne konstrukcije, zaščito pred snegom, sekundarno streho ali zaščito pred vetrom, ima vsak element svojo funkcionalnost in zagotavlja določeno varnost ali estetski videz.

Veneton 11 keramična oprema

 

Veneton 11 (Venera) zračnik

Po pravilih stroke mora imeti vsaka streha prezračevanje. Temperatura zraka pod strešnikom je 3- do 4-krat višja od zunanjih temperatur. Hiter pretok zraka je nujen in zelo pomemben za dobro mikroklimo v mansardnem stanovanju ter za dolgo življenjsko dobo strešne konstrukcije in kritine.

Odrzračnik je eden najpogosteje uporabljenih načinov prezračevanja strehe in podstrešja. Prezračevanje strehe se meri v preseku odprtin za dovod zraka, ki pri strešniku Veneton 11 znaša 33 cm2/m.

Minimalna poraba odzračnikov na eni strehi je 2 kosa na meter vzdolž slemena in grebena.

 

Veneton 11 (Venera) slemenski priključni strešnik

S tem strešnikom je možno polaganje slemena na suh način. To pomeni, da se za montažo slemena ne uporablja malte. Val strešnika je sklenjen z enim poviškom, v katerega je vpeto sleme. Slemenjaki so pritrjeni s sponkami, kar je v vseh pogledih lepše, bolj funkcionalno in dolgotrajno ter cenejše.

 

Veneton 11 (Venera) strešnik 1/1

Strešnik, ki se primarno uporabo in omogoča najvarnejši in najhitrejši odtok meteorne vode v žleb.

Veneton 11 (Venera) krajniki

Najboljša konstrukcijska rešitev za stranski zaključek strehe so Veneton 11 krajniki za ustrezno robno površino. Stranski preklop krajnika zagotavlja estetsko dovršen zaključek strehe in predstavlja idealno zaščito pred nepredvidljivimi vremenskimi vplivi. Ločimo levi in desni krajnik, ter levi in desni priključni krajnik za sleme.

Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep
Venera rubni crijep

Dodatna (nekeramična) oprema

Poleg keramične opreme je v strešni sistem nujno potrebno vgraditi tudi dodatno (nekeramično) opremo. Strešna folija Tondach FOL Thermo DT  je zaradi ugodnih lastnosti in garancije do 20 let odlična rešitev in izbira sekundarne kritine!

Za preprečitev nenadzorovanega drsenja snežne odeje z vaše strehe so trajna in varna rešitev Tondach snegolovi, ki se popolnoma prilagodijo profilu posameznega strešnika in s svojo obliko in barvo ne kvarijo videza strehe. Poleg tega so za zaščito pred nevihtami, torej za preprečevanje dvigovanja strešnikov zaradi vetra, nameščene različne pritrdilne sponke (sponka za prvo vrsto, sponka za stranski utor, sponka za rezani strešnik).

Vgradnja po meri izdelane Tondach sistemske opreme je nujna za izvedbo kompatibilne in tehnično pravilne strehe, prav tako pa celovitost sistema zagotavlja večjo varnost in daljšo življenjsko dobo strehe. Dodatna oprema se estetsko popolnoma ujema s strešniki, preprečuje naknadne stroške popravil, hkrati pa dopolnjuje sistem optimalnih rešitev za strehe v vseh podnebjih.

Paroprepustna folija Tondach FOL Thermo DT
Paroprepustna folija Tondach FOL Thermo DT
ALU Slemensko grebenski prezračevalni trak
ALU Slemensko grebenski prezračevalni trak
Koraflex Plus Obroba za dimnik in zid
Koraflex Plus Obroba za dimnik in zid
Sponka za stransko zarezo strešnika
Sponka za stransko zarezo strešnika
Tondach Sponka za prvo vrsto strešnikov
Tondach Sponka za prvo vrsto strešnikov
Tondach Kapni element, glavnik
Tondach Kapni element, glavnik
Tondach Kapni prezračevalni element z glavnikom
Tondach Kapni prezračevalni element z glavnikom
Tondach ALU Varovalna mrežica
Tondach ALU Varovalna mrežica
Projektno tehnično svetovanje Wienerberger

Dogovorite se za sestanek s projektno-tehnično ekipo

Potrebujete tehnično pomoč? Kontaktirajte nas za brezplačno tehnično pomoč, prodajno svetovanje ali izračun materiala.