Nova generacija brušene opeke
Parents with two kids taking a selfie with mobile phone inside new built house in front of bare clay block walls

Nova generacija brušenih opek

Idealna za vse energetsko učinkovite objekte, od ničenergijskih do pasivnih in solarnih hiš oz. stavb. Objekti grajeni z omenjeno opeko imajo nizke stroške vzdrževanja.  

Product shot of the Energy from nature Energy+ Brick Porotherm T Profi and TS Profi

Glavne značilnosti gradbenega sistema brušene opeke so energetska učinkovitost, kakovost, sistemske rešitve, varnost in hitrost gradnje. Porotherm Profi izdelki so natančno brušeni po nadzorovanem računalniškem procesu, hkrati pa so naravni in okolju prijazni produkti iz gline, peska in žagovine in se po uporabi lahko 100% reciklirajo. Zgrajena površina stene je izredno ravna, kar olajša nadaljnje delo in zmanjšuje porabo drugih materialov, ki se nanašajo na steno. Gradbeni sistem brušene opeke je sodoben in inovativen sistem, ki se gradi čisto, natančno in hitro.

Porotherm IZO Profi opeka je polnjena s kameno volno. Kamena volna ima odlične toplotno in zvočno izolacijske lastnosti, ni vnetljiva, je odporna na staranje, ne absorbira vode (je hidrofobna) in hkrati paroprepustna. S tem sistemom gradnje se dosežejo neprimerljivo boljše vrednosti toplotne izolacije. 

Kamena volna je odporna na staranje in razgradnjo med daljšo uporabo. Ne naseljuje mikroorganizmov in žuželk, za razliko od nekaterih drugih materialov.

Porotherm Profi izolacijske opeke za zunanje stene, ki nudijo visoko toplotno izolacijo brez dodatne zunanje izolacije: Porotherm 50 IZO Profi, Porotherm 44 IZO Profi in Porotherm 38 IZO Profi, so idealne za družinske hiše. Za gradnjo večnadstropne stanovanjske stavbe pa priporočamo opeke: Porotherm 32 IZO Profi in Porotherm 25-38 IZO Profi. Izvajanje individualnih arhitekturnih idej za kupca, je ena izmed prednosti gradnje iz opeke. In prav zaradi tega se nenehno razvijajo nove sistemske rešitve, ki so še bolj po meri samih investitorjev.

Stene zgrajene iz IZO Profi opeke kopičijo toploto na način, da ohranjajo visoko temperaturo, ki jo prejmejo od sonca ali katerega drugega vira toplote in jo vrnejo nazaj v prostor samo, ko pade zunanja temperatura. Zaradi tega prostorsko ozračje ostaja uravnoteženo skozi celo leto - pozimi se stene počasi hladijo, poleti pa počasi grejejo.

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Priberi več

IZO Profi opeka polnjena s kameno volno za družinske hiše

Zagotovite najboljšo toplotno zaščito v vašem domu s Porotherm IZO Profi brušeno opeko, polnjeno s kameno volno! 

Sodobna rešitev za gradnjo stanovanjskih stavb

Porotherm IZO Profi opeka brez zunanje toplotne izolacije.

Pomembni nasveti za gradnjo z IZO Profi opeko

Gradnja z IZO Profi opeko je hitra in lahka, vseeno pa je potrebno pri gradnji upoštevati določene nasvete in smernice. 

Navodila za gradnjo z IZO Profi opeko

Zid, grajen z IZO Profi opeko akumulira toplino na način, da zadržuje visoko temperaturo, ki jo prejme od sonca ali katerega drugega vira toplote in jo vrača nazaj v prostor, ko jo ta potrebuje. 

Povezane vsebine

Referenčni objekti

Preglejte vse referenčne objekte.