Moderna gradnja od opeke
House S

Sodobna opečna gradnja

Kot vodilni mednarodni proizvajalec opečnih izdelkov smo mnenja, da je naša odgovornost stalno razvijati in nadgrajevati gradbene materiale, s katerimi zadovoljujemo zahteve sodobne inovativne arhitekture. 

Prav tako uvajamo inovacije na področju, kot so toplotna zaščita, zvočna izolacija, potresna odpornost, enostavnost gradnje in trajnost.

Za tiste, ki želijo dobro grajen, trajen in energetsko učinkovit dom, je najbolj primeren gradbeni sistem Porotherm Profi. Poleg varčevanja z materiali med gradnjo in izolacijo, se prihrani tudi pri debelini sten, kar zagotavlja večjo površino bivalnega prostora.

 

 

Opečni zidak polnjen s kameno volno

Novi opečni zidak je polnjen s kameno volno, naravnim izolacijskim materialom, ki zagotavlja maksimalno toplotno izolacijo zunanjih sten. Še posebej so primerni za nizkoenergijske in pasivne domove.

Ta edinstvena rešitev ne zahteva dodatne zunanje toplotne izolacije in zagotavlja natančno, čisto in hitro konstrukcijo. Poleg tega, da so nevnetljivi, ti opečni zidaki varujejo pred pregrevanjem hiše, so trajni in praktično brez stroškov vzdrževanja.

Brušena opeka

Ravna brušena opeka se položi na ravno površino in končno obdela z natančnim, računalniško obdelanim procesom brušenja. Zato je gradnja z njimi hitra in enostavna. 

Dodatna prednost je gradnja z lepilom, namesto malte ali pa možnost uporabe tankoslojne malte. Poleg tega imajo ti zidaki zaradi svoje porozne strukture odlične toplotno izolacijske lastnosti.

 

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom
Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Dryfix.extra lepilo

Dryfix.extra lepilo zagotavlja čisto in varno ter predvsem hitro gradnjo.

Dodatna prednost je, da ni več potrebe po malti (razen pri gradnji prve vrste), in gradnja je omogočena tudi pri temperaturi pod ničlo.

 

Porotherm sistem za zvočno izolacijo – Porotherm 25 AKU

Za stavbo, grajeno iz opeke je značilno, da ohranja temperaturo, zaradi česar je v prostoru udobno poleti in pozimi. Poleg tega je izjemno pomembna tudi zvočna izolacija, ki jo pridobimo z vgradnjo opeke Porotherm 25 AKU.

Na vprašanje, zakaj izbrati to opeko, je odgovor preprost! Posebna opeka 25 AKU, je idealna za zvočno izolacijo med dvema apartmajema ali sobama, hkrati pa gre pri tem tudi za odlično toplotno akumulacijo. To prinese visoko učinkovito konstrukcijo in učinkovit Porotherm gradbeni sistem.

Gradnja je enostavna s klasično malto.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Prednosti Wienerberger Porotherm opeke

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebenga gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho ali fasado. S samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna materiala.

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnično svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Naš servis in kontakti

Izvedite več

IZO Profi opeka polnjena s kameno volno za družinske hiše

Najboljša toplotna zaščita s Porotherm IZO Profi brušeno opeko polnjeno s kameno volno.

Porotherm IZO Profi opeka za večstanovanjske in poslovne zgradbe

Porotherm IZO Profi za več kvalitetnega stanovanjskega prostora.

Pomembni nasveti za gradnjo s IZO Profi opeko

Seznanite se s pomembnimi nasveti in priporočili za granjo z IZO Profi opeko.

Navodila za gradnjo z IZO Profi opeko

Seznanite se, kako hitro in enostavno, a  pravilno graditi z IZO Profi opeko.

Povezane vsebine