PENTER OPLOČNICI
Barvikha Luxury Village, Moscow, Penter Nero, Penter Siena

Terca opeka za tlakovanje

Terca klinker opeka za tlakovanje se uporablja za oblikovanje teras, poti, stopnic in sten ter zajema vse od individualno zasnovanih prostorov do splošnih objektov za družbene potrebe. Zaradi svojih odličnih lastnosti in kakovosti, klinker opeka ponuja neomejeno svobodo oblikovanja za različna podoročja uporabe na javnih površinah. 

Tlakovanje s klinker opeko se lahko uporablja na primer za pohodniške in kolesarske poti, fontane in druge lokacije, kjer površine izstopajo ali se delijo po barvi, kot tudi na zasebnih površinah pri mejnih stenah, ločevanju vrtov in podobno. Kar zadeva varnost, je klinker nenevaren za hojo ali vožnjo, saj je s svojo površino zelo odporen na drsenje. Poleg tega je odporen na vse vrste kemikalij ima pa tudi izjemno visoko tlačno trdnost, ki je primerna za maksimalno obremenitev. Ko se polagajo tla z opeko, je priporočljivo, da se izbere izdelek z nizko absorpcijo vode. Klinker opeke v nasprotju z običajnimi in polnimi fasadnimi opekami, ki imajo absorpcijo vode nad 10%, absorbirajo le do 6% vode.

Pri tlakovanju zunanjih površin, se s klinker opeko lahko kombinirajo tudi drugi keramičnimi materiali. Izkušnje so pokazale, da je kombinacija z vsemi vrstami naravnega kamna odlična rešitev. Odlično se vključujejo v betonske kocke, asfalt ali ostale materiale v različnih barvah. Vendar pa je pri mešanju različnih materialov za doseganje trajno lepega tlakovanega območja, delo treba prepustiti izkušenim strokovnjakom.

Več informacij

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebnega gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho in fasado, s samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna za material. 

Naš servis in orodja

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov kontaktirajte naše območne vodje prodaje.  

Tehnička podpora in svetovanje

S ciljem kvalitetne podpore  končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa. 

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, s samo nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih.  

Povezane vsebine