PREDNOSTI FASADNE OPEKE
Multifamily setting with black glazed facing brick slips in Crakow

Prednosti fasadne opeke

Terca klinker fasadne opeke zagotavljajo zaščitno plast in ponujajo izjemno ustvarjalno svobodo pri oblikovanju fasade. Ker je vsaka opeka individualna, gradnja s Terca fasadno opeko ustvarja brezčasne stavbe z nepogrešljivim značajem in posebnim čarom.

Terca opeka je kombinacija sodobnosti in tradicije in vam ponuja neskončne možnosti za ustvarjalnost v vašem domu. Prav tako je opeka prijazen gradbeni material za prijetno in zdravo življenje. Stavbe, ki so grajene oz. obložene s Terco, pa imajo izjemno dolgo življenjsko dobo, in sicer več kot 150 let!

GLAVNE ZNAČILNOSTI FASADNE OPEKE:

TRAJNOST

Fasadna opeka Terca predstavlja stalni ovoj stavbe, njen prvotni izgled in funkcija pa se vzdržujeta še več desetletij.

ZAŠČITA

Klinker fasadna opeka Terca je ognjevarna in zagotavlja visoko zaščito pred vremenskimi vplivi.

INDIVIDUALNOST

Vsaka Terca opeka je individualna in ponuja izjemno ustvarjalno svobodo pri oblikovanju fasade.

 

Fasadna opeka se lahko uporabi za:

  • Oblikovanje estetsko privlačnih zunanjih sten-fasade;
  • Dekorativne notranje stene; 
  • Oblaganje in gradnja kaminov;
  • Vrtno obzidje.

ČAR FASADNE OPEKE

Med gradnjo novega objekta ali renovacijo starega, obstajajo različne možnosti uporabe fasadnih zidakov. Wienerberger na trenutne trende fasadne opeke odgovarja s številnimi novo razvitimi izdelki blagovne znamke Terca. Terca klinker je opeka, ki služi za izdelavo opečne fasade z veliko odpornostjo na kemične vplive in zamrzovanje, kot tudi za stene z zahtevo po visoki tlači trdnosti.

Fasadne opeke so eden od najbolj privlačnih arhitekturnih slogovnih sredstev, ki se uporabljajo v ovoju stavb in kot novi trend se vse bolj predlaga opeka kot dekorativni element na stenah v notranjosti hiše ali na kaminu. Vsaka fasadna opeka je edinstvena in primerna za izražanje želja, stila in vizije lastnika objekta. Pri tem gre lahko za notranji ali zunanji dekor, za družinske hiše ali večnadstropne poslovne stavbe.

 

Assortment of Terca ceramic brick slips produced in Aseri (Estonia)

VARČEVANJE S PROSTOROM IN ENERGIJO

Idealna rešitev za maksimalno varčevanje prostora pri obnavljanju fasade je Brick Slip opeka, ki se zaradi svoje dimenzije (debelina opeke je le 22 mm) prilega v vsako vrsto objekta.

Tanek profil odpira različne možnosti za debelino izolacije in tako samodejno poveča možnosti za večje prihranke energije v domu. 

Posebnost te opeke je, da po vgradnji izgleda identično kot opeka tradicionalne širine in je nemogoče videti razliko. Poleg tega je uporaba Brick Slip opeke preprostejša kot kdajkoli prej. Vnaprej oblikovani kotni deli so namenjeni temu, da je uporaba enostavna in hitra, kar pospeši proces gradnje in vse kar je potrebno, je zalepiti opeko na samo površino.Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebnega gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho in fasado, s samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna za material. 

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje.

Tehnična podpora

S ciljem kvalitetne podpore našim končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine