Terca fasadna opeka
Reference photo new construction single family in Wondelgem

Terca fasadna opeka

Wienerberger prinaša različne proizvodne programe fasadnih opek klinker za fasade, vrtove, terase in odprte površine, ki ustvarjajo identiteto. Bogata izbira barv, oblik in površin v kombinaciji z različnimi metodami polaganja, omogoča nešteto različnh možnosti. 

TERCA KLINKER - izražanje osebnosti v gradbeništvu

Terca klinker je opeka, žgana pri temperaturi okoli 1100°C. Pri tem je material stisnjen in s tem težak, kar pomeni da je trajen za fizikalne in kemične obremenitve. Pomembno je poudariti tudi dekorativne lastnosti, predvsem zaradi odtenkov barv v plasti gline. Zaradi svojih izjemnih lastnosti, je mogoče Terco uporabiti pri gradnji stene ali talnih površin. Jamstvo za kakovost in trajnost opeke Wienerberger je vsekakor dejstvo, da ustreza zahtevam EN 771-1 in je predmet obsežne kontrole proizvodnje. Tak nadzor poleg strokovnega spremljanja celotnega proizvodnega procesa zagotavlja odlične lastnosti končnih izdelkov in zagotavlja trajnost izbranega materiala.

 

Brick Terca - facade - on house

FASADA IN NOTRANJI DEKORATIVNI  ZIDOVI

Fasadne opeke služijo predvsem kot zaščitna plast, ki stavbo ščiti pred vremenskimi vplivi ter stavbi prinašajo vizualno privlačnost. Poleg tega, da so odporne na dež in veter, pa prav tako prispevajo k zvočni izolaciji celotne strukture. Poleg tega so fasadne opeke izpostavljene precejšnjim nihanjem temperature ter vremenskim razmeram.

Nosilne stene iz Terca klinker opeke imajo primarno funkcijo nosilnosti. Kot fasada na zunanji strani so ščit stavbe, poleg dobre zvočne izolacije pa je značilna predvsem njihova sposobnost, da kopičijo (akumulirajo) toploto ter so odporne na difuzijo vodne pare, ki zagotavlja zdravo življenje in udobno, zdravo klimo. 

Fasadna stena mora biti izdelana iz materialov z minimalno absorpcijo vode (ne več kot 6%), materiali pa morajo biti zmrzlinsko odporni, kar Terca v svojem programu tudi ponuja. 

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebnega gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho in fasado, s samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna za material. 

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje.

Tehnična podpora

S ciljem kvalitetne podpore našim končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine