Pogled odozgo
Reference photo new construction single family in Putte

Pogled od zgoraj

Kakovostna zaščita, dolgotrajnost in privlačen videz so tri glavne značilnosti, ki jih ljudje potrebujejo in iščejo pri gradnji ali obnovi strehe. 

Ritt Wöhrenschimmel

Visokokakovostni opečni strešniki Tondach izpolnjujejo vse tri zahteve. Zaradi pečenja pri visokih temperaturah je njihova življenjska doba več kot sto let, izbira oblik pa je odvisna predvsem od podnebnih razmer.

Streha je "glava", ki ohranja hišo varno in suho. Glede na obliko streh, so razdeljene na enokapne, dvo- ali večkapne. Lahko so stožčaste, kupolaste ali ploske. Naklon strehe je odvisen od uporabljenih materialov, pa tudi od podnebnih razmer, v katerih se gradi. Na toplejših območjih so strehe na splošno razmeroma ravne oz. položnejše, na območjih z ostrimi zimami pa imajo višji naklon. Tisti, ki iščejo rešitev, ki izboljša toplotno učinkovitost stavbe, se odločijo za vgradnjo strehe dvokapnice. Zahvaljujoč naravnemu prezračevanju pod zgornjim slojem strehe, se s tem zagotavlja optimalno udobje prostorov poleti in pozimi. Taka streha z naklonom ima stabilno strukturo in je odličen odziv na vse pogostejše vremenske nesreče, ki so posledica podnebnih sprememb. Strehe dvokapnice zagotavljajo hitro odvajanje vode v primeru močnih poplav, z gospodarskega vidika pa so stroškovno učinkovite, saj omogočajo ureditev podstrešja v bivalne prostore.

 

Privlačna in dolgotrajna

Kakovostna streha pomeni tudi kakovostno konstrukcijo. Opečni strešniki so primerni za novogradnje ali obnove in so tako odlična rešitev, saj prinašajo številne prednosti in stroškovno učinkovitost. Opečni strešniki se pečejo pri visokih temperaturah, kar podaljša njihovo življenjsko dobo za več kot sto let. Ker gre za naravni material, glina ne vsebuje škodljivih snovi. Opečni strešniki Tondach skozi čas ne zbledijo, so odporni na vročino, mraz in nevihte.

Predvsem pa je tu še en pomemben vidik, in sicer zvočna izolativnost. Streha iz opečnih strešnikov je odličen izolator hrupa, tako da lahko brez težav uživate v vašem domu. Poleg tega je treba poudariti, da se lahko ti strešniki reciklirajo. V primeru rušenja stavbe ga lahko uporabite kot mineralni gradbeni material, saj ne onesnažuje okolja.

Ne smemo pozabiti, da lahko majhne spremembe v obnovi strehe izboljšajo življenjski prostor. Opečni strešnik je naravno lep material in se z leti ne izgublja na svoji kakovosti. Poiščite pravo velikost in barvo strešnika, ki najbolj poudari vašo individualnost. Izbirate lahko med sodobnimi strešniki oplemenitenimi z engobo ali glazuro pa vse do naravno rdečih strešnikov, ki so izdelani z najsodobnejšo tehnologijo, a že stoletja krasijo strehe hiš.

Strešniki Tondach za vsak objekt 

Sodobni strešniki velikega formata so na voljo v različnih odtenkih: od naravne rdeče barve, preko granitno sive in vse do črne. Imajo možnost pomičnega letvanja, zato so idealni za sanacije in obnove, njihova posebna zasnova pa ščiti zgradbo pred močnim dežjem in vetrovi.

Če gradite hišo sodobne/moderne arhitekture, so na voljo tudi sistemi, ki so ravnih linij in podpirajo pravokotne, vertikalne strešne konstrukcije.

Retro modeli strešnikov so nevsiljivi in enostavni. Na voljo so strešniki različnih oblik, ki dajejo individualen videz in se uporabljajo predvsem v tradicionalnih in zgodovinsko pomembnih stavbah.

Strešniki lahko odražajo tudi mediteransko eleganco hiše ali drugega objekta, hkrati pa zagotavljajo maksimalno zaščito pred ekstremnimi podnebnimi razmerami na obali. Takšne stavbe zahtevajo streho, ki bo ščitila pred prodiranjem vode in močnimi vetrovi, tudi do 200 kilometrov na uro. V takšnih situacijah je najboljši odgovor strešnik z globokimi utori, ki zagotavlja vodotesnost tudi na zelo nizkih pobočjih strehe. Strešniki pri tem ohranjajo prvotno barvo, ne glede na izpostavljenost ultravijoličnim žarkom ter število sončnih ur na leto.

 
àüp

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebnega gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho in fasado, s samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna za material.  

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnična podpora

S ciljem kvalitetne podpore našim končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine