Krovovi za još kvalitetnije stanovanje
Parents measuring children's height

Streha za najboljšo kakovost bivanja

Trajno, varno in kakovostno streho, ki je tudi estetsko sprejemljiva za najrazličnejše okuse, zagotavljajo Tondach rešitve, o katerih smo se pogovarjali z dipl. gradbenim inženirjem Matejem Petrlinom, ki je več let delal kot produktni vodja pri podjetju Wienerberger in je razpolagal z vsemi podrobnimi informacijami o strehi.

Zakaj je potrebno uporabiti sistemske rešitve za strešne kritine? 

Da bi zagotovili maksimalno možno zaščito vašega doma, je priporočljivo uporabiti originalno opremo Tondach sistema. Keramični in nekeramični dodatki skupaj s Tondach strešniki predstavljajo sistem optimalnih strešnih rešitev v vseh razmerah. Poleg tega uporaba sistemih rešitev podaljša življensko dobo strehe.

Tondach sistemske rešitve so odličen izbor, ki vključuje samo najboljše materiale, ki prinašajo energetsko učinkovitost in trajnost. 

Kaj vse vključuje sistemske rešitve strešne kritine Tondach? 

Sistem Tondach sestavljajo rešitve za prezračevanje strehe, zaščito pred snegom, strešne preboje, sekundarno kritino, dekoracijo na strehi, rešitve za zaščito pred vetrom in sistemske rešitve za izhod na streho za namene vzdrževanja strehe ali opreme na njej. 

Zakaj uporabljati originalno dodatno opremo Tondach?

Originalna oprema je del strešnega sistema Tondach in je popolnoma združljiva z vsemi Tondach strešniki. Z vključitvijo originalne opreme Tondach sta življenjska doba in trajnost strehe bistveno podaljšana, s tem pa tudi varnost in udobje uporabnikov objekta. 

Kateri izdelki so potrebni za zagotavljanje kakovostnega prezračevanja strehe? 

Da bi zagotovili zadostno prezračevanje strehe, je potrebno zagotoviti vhod zraka - z vgradnjo Tondach glavnikov in Tondach mrežic proti pticam - ter izstop zraka pod slemenom z namestitvijo slemenjakov, slemensko grebenskega traku in zračnikov. Prezračevanje strehe je izjemno pomembno, saj preprečuje plesnenje lesene strešne konstrukcije, poleg tega pa izboljša sušenje strehe po obilnih padavinah ali taljenju snega.

Kako dobra in smiselna je uporaba malte pri vgradnji slemenjakov?  

Vgradnja slemenjakov z malto je upravičena le v primeru obnove ali sanacije objektov, ki so del kulturne dediščine in so v svoji prvotni obliki imeli tovrstno izvedbo. Z vgradnjo slemenjakov s sponko ter slemensko grebenskega traku lahko pokrijemo sleme brez da bi zaprli odtok zraka. Na območjih z močnejšimi vetrovi se lahko slemenjake dodatno pritrdi z namestitvijo zvončastih vijakov.

Kako se izogniti kondenzaciji na strešni konstrukciji? 

S prezračevano streho. Prezračevanje strehe preprečuje zadrževanje vlage v območju strešne konstrukcije ter tako podaljšuje njeno dobo.

Glede na pogosta neurja, kako zagotoviti dodatno varnost vaše strehe? 

Najboljši način za zagotavljanje dodatne varnosti strehe in njenih delov, razen uporabe standardnih vijakov za pritrditev strešnikov, je namestitev vetrnih sponk. Vetrna sponka pritrdi in fiksira strešnik med delovanjem vetra in hkrati, ker je fleksibilna vez, preprečuje pokanje strešnika.

Koliko in kako lahko kakovost strešne folije vpliva na strešno kritino? 

Zelo! Strešne folije so tema same zase. Poleg teže folije na m², ki je najpogosteje uporabljen parameter za razlikovanje med različnimi filmi, ima paropropustna folija veliko parametrov, ki jim je treba posvetiti pozornost. Ključna je vrednost sd – nižja je, bolj folija "diha", bolj je paropropustna. Poleg tega je pomembna tudi toplotna stabilnost folije, saj se na območju strehe med sončnimi dnevi razvijejo temperature do 100 ° C. Pri tej temperaturi cenejše folije nizke kakovosti začnejo razpadati in tako izgubljajo funkcijo.

Zelo pomembna je tudi metoda vgradnje folije. Če se folija samo pritrdi na šivih, pomeni, da imamo pritrjeno osnovno sekundarno streho. Odvisno od modela strešnika se lahko z namestitvijo te folije minimalni naklon strehe zmanjša za 5°. Če je nameščena premijska folija, kot sta Tondach FOL Mono DT ali Tondach FOL Mono Premium, je mogoče naklon zmanjšati za dodatne 3°.

Zakaj namestiti originalno Tondach strešno opremo?

  • Poveča varnost strehe in s tem varnost vas in vaše lastnine.
  • Zagotavlja maksimalno trajnost celotne strehe.
  • Zagotavlja maksimalno vzdržljivost lesene konstrukcije.
  • Preprečuje naknadne stroške sanacije.
  • Estetsko popolnoma ustreza strešniku, ki ste ga izbrali.

 

Prednosti Tondach strešnega sistema

Potreban Vam je izračun građevinskog materijala

Naročite izračun gradbenega materiala

Pomagamo pri izračunu potrebnega gradbenega materiala za vaš objekt. Za zid, streho in fasado, s samo nekaj kliki do hitrega in preprostega izračuna za material. 

Naši servisi in kontakti

Prodajna področja

Za vse informacije vezane na naročilo in cene Wienerberger proizvodov, kontaktirajte naše območne vodje prodaje. 

Tehnična podpora

S ciljem kvalitetne podpore našim končnim kupcem, izvajalcem, arhitektom in poslovnim partnerjem, vam svetuje naša projektno tehnična ekipa.

Prijava na novice

Prijavite se na Wienerberger novice, samo z nekaj kliki. Prejemali boste informacije o naših proizvodih, izobraževanjih in drugih aktivnostih. 

Povezane vsebine